Sud Oil Sere Işalniţa angajează, dar… Şomerii doljeni refuză să muncească

1
1262

“Am avut doljeni care au urmat şi absolvit cursuri de calificare în cadrul AJOFM şi care s-au certat cu angajatorii, pentru că aceştia din urmă au refuzat să le dea negare la angajare, iar ei nu voiau să se angajeze, să muncească”, a afirmat, ieri, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, Aurora Tiribeja, în cadrul şedinţei Colegiului prefectural, la care au participat şi primarii din judeţ.

Discuţia despre cât de mult îşi doresc şomerii să muncească a pornit după ce şefa de la AJOFM Dolj a declarat că a fost contactată de reprezentanţii Sud Oil Sere Işalniţa în vederea recrutării de oameni calificaţi şi necalificaţi, pentru posturile disponibile în interiorul firmei.

Dumnezeu dă, dar nu bagă şi în traistă…

…Însă, cum nu mulţi dintre craioveni s-au înghesuit să se angajeze, directoarea instituţiei a apelat la primari, pentru a-i pune pe doljeni în legătură cu AJOFM-ul, care le va găsi un loc de muncă. “Există o firmă, Sud Oil Işalniţa, care are nevoie de forţă de muncă. Domnilor primari, ajutaţi-ne cu forţă de muncă, angajatorul este dispus să organizeze transport, dar are nevoie de oameni serioşi, care să dorească să muncească”, le-a spus Aurora Tiribeja primarilor prezenţi. “Să ne daţi telefonul de acolo, să luăm legătura cu dumnealor, să trimitem ţiganii acolo”, a sărit un primar, moment în care sala a început să forfotească, semn că intervenţia primarului, ironică de altfel, a generat reacţii pro şi contra.

… Mai puţini bani nemunciţi, decât mai mulţi bani munciţi

“Cei de la Sud Oil ne-au mai trimis o ofertă de locuri de muncă, noi am trimis în special oameni calificaţi – pentru că în momentul în care ai o ofertă de locuri de muncă, trebuie să-i trimiţi pe cei care au calificarea respectivă – iar dânşii (n.r. – reprezentanţii Sud Oil Işalniţa) au fost nemulţumiţi, pentru că cei pe care i-am trimis – în special beneficiari de ajutor social, pe Legea nr. 416, pentru că lor le corespundea calificarea – s-au certat cu angajatorul, pentru că voiau să le dea refuz pe repartiţie, că nu vor să muncească”, s-a plâns şefa de la Ocuparea Forţei de Muncă. “Haideţi să căutăm împreună oameni dornici să muncească, este bine pentru tot judeţul. Să ştiţi că cei de la Sud Oil au angajat din Gorj, de ce să nu muncească ai noştri, din Dolj?”, i-a apostrofat aceasta pe primari.

Aurora Tiribeja

O excepţie?!

În sprijinul acesteia a intervenit şi prefectul Nicolae Giugea, care, la rândul său, a declarat că ştie situaţia angajărilor la firma Sud Oil, care are nevoie de forţă de muncă. “Cei de la Işalniţa să ştiţi că aduc muncitori la sere de la 80, chiar 100 de km depărtare, le asigură transportul. Îmi spunea conducerea de acolo că ar vrea să se extindă, să cultive vreo 75 de ha de gogoşar, dar nu au forţă de muncă. Să ştiţi că iau muncitorii de la poartă, îi duc înapoi de unde i-au luat, le dau bonuri de masă, sâmbăta şi duminica sunt plătite separat faţă de ce este în contract, dar, uitaţi, unii preferă să se ducă să ia şomaj pe baza negaţiilor”, a spus Giugea.

La finalul discuţiei, un singur primar din sală s-a adresat conducerii AJOFM, căreia i-a spus că are oameni în comună care cu siguranţă ar vrea să-şi găsească un loc de muncă.

 

AJOFM Dolj a finalizat, ieri, proiectul “Calisig – Calificare pentru o slujbă mai sigură” a cărui implementare a început la 1 iulie 2010, în regiunile Sud-Vest Oltenia, Centru şi Sud-Muntenia, având ca parteneri AJOFM Giurgiu, AJOFM Sibiu şi Asociaţia de Consultanţă şi Consiliere Economico-Socială ”OLTENIA”. Grupul-ţintă al proiectului a fost constituit din 840 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă: şomeri, şomeri de lungă durată, şomeri tineri şi şomeri cu vârsta de peste 45 de ani. Obiectivul general l-a reprezentat facilitarea accesului la servicii de formare profesională, adaptate nevoilor pieţei muncii din actualul context financiar şi economic, prin dobândirea, actualizarea sau schimbarea calificărilor, respectiv iniţiere, calificare, recalificare, perfecţionare şi specializare. La finalul cursurilor desfăşurate în cadrul proiectului, 834 de persoane au primit certificate de absolvire, dintre care 124 de persoane au găsit şi ocupat un loc de muncă.

 

1 COMENTARIU

  1. Buna Ziua

    -Ma numesc Mogosanu Alexandru telefon 0735126923 am deja CV-ul meu trimis la Sere Isalnita pentru angajare ca lacatus sau muncitor agricol insa nu m-a contactat nimeni.Nu am somaj
    si nici loc de munca,iar dumneavoastra spuneti ca nu vrem sa muncim.Conteaza virsta ?Ce salariu asigura cei de la sere?
    asteptam sa ne contactati daca serele angajaza.
    Cu respect

Comments are closed.