Acţiune a poliţiştilor, în zona Târgului de Săptămână din Craiova

0
390
Ieri, poliţiştii doljeni au desfăşurat o razie în zona adiacentă Târgului de Săptămană “1 Mai”, pe străzile “Constantin Severeanu”, “Dimitrie Gerota” şi “Râului”, din Craiova, pentru prevenirea răspândirii virusului Covid 19, comertului ilicit în segmentul stradal, în domeniul drepturilor de autor şi proprietate industrială, precum şi pentru prevenirea altor fapte cu impact negativ asupra siguranţei cetăţeanului:
La razie au participat peste 90 de efective, respectiv poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova, Secţiile 1-6, Biroul Rutier, S.O.P, S.I.C.E., S.I.C., o grupă de luptători din cadrul SAS Dolj, jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj şi G.J.M.B. Craiova,  poliţişti locali, precum şi reprezentanţi din cadrul I.S.U. Dolj, A.N.P.C. şi D.S.V.S.A şi D.S.P. În urma activităţilor desfăşurate, au fost legitimate peste 340 de persoane şi controlate peste 90 de autoturisme. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 83 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 18.000 de lei, din care  47 de sancțiuni conform Lg 55/2002.
Totodată, poliţiştii au constatat  2 infracţiuni conform. art. 102, alin. (1), lit. b) din Lg. 84/199 . De asemenea, în zona adiacentă târgului au fost depistate 2 persoane care au părăsit locaţia în care au fost izolate/carantinate.
Amenzi de peste 23.000 de lei aplicate
Pe strada “Râului”, în zona târgului, a fost depistat un bărbat de 38 ani, din comuna Urzicuța, care a  încălcat măsurile de carantinare, fiind sancționat contravențional cu amendă de 1.000 lei conform prevederilor Legii nr. 55/2020. De asemenea, pe strada “Dimitrie Gerota”, în zona târgului,  a fost depistat un bărbat de 50 de ani, din comuna Șimian care a  încălcat măsurile de carantinare, fiind sancționat contravențional cu amendă de 1.000 lei conform prevederilor Legii nr. 55/2020. Pe strada “Dimitrie Gerota” a fost depistată o tânără, de 23 de ani, din mun. Craiova, în timp ce efectua acte de comerț, punând în circulație produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.
Produsele expuse spre comercializare în valoare de 3.000 de lei au fost indisponibilizate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, în aceeaşi zonă, a fost depistată o femeie din Craiova, care a expus spre vânzare articole de îmbrăcăminte care conțineau însemne și inscripții ale unei mărci, fără a putea prezenta documente de proveniență și autenticitate a acestora, în cauză fiind întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.  Produsele expuse spre comercializare în valoare de 1.000 de lei au fost indisponibilizate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor. Pe strada “Râului” din Craiova, a fost depistat un bărbat de 50 de ani, care conducea un autoturism taxi având o alcoolemie de 0,31 mg/l în aerul expirat . De asemenea, bărbatul nu purta mască de protecție care să îi acopere atât nasul cât și gura. Celui în cauză i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, fiind sancționat contravențional conform O.U.G. 195/2002,  precum şi conform Lg. 55/2020, valoarea amenzilor fiind de 1305 de lei. În ultimele 24 de ore, la activităţile de verificare desfăşurate sub autoritatatea Instituţiei Prefectului,  au participat peste  400 de  efective. Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate aproximativ 130 de societăți comerciale, 163 locaţii de interes, 230 de mijloace de transport, fiind legitimate totodata aproximativ 3.600 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 136 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 23.000 de lei, din care 119  sancțiuni pentru  pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție.