Violonistul Gabriel Niţă, solist în concertul de astă-seară al Filarmonicii „Oltenia”

0
152

„Ciaccona” în Sol minor pentru vioară, orchestră de coarde şi clavecin de Tomaso Antonio Vitali / Ottorino Respighi îl readuce ca solist pe scena Filarmonicii „Oltenia”, în concertul de astă-seară, ora 19.00, pe violonistul craiovean Gabriel Niţă. La pupitrul Orchestrei Simfonice a instituţiei se va afla dirijorul Giovanni Panella, iar programul serii va mai cuprinde „Picce heroďque” în Si minor pentru orchestră de Cesar Franck / Giovanni Panella şi Simfonia nr. 5 în Mi minor, op. 64 de Piotr Ilici Ceaikovski.

Născut în anul 1985, în Italia, şi stabilit în Argentina, Giovanni Panella este absolvent al Conservatoarelor „L. Refice” din Frosinone (compoziţie şi dirijat coral) şi „San Pietro a Majella” din Napoli (dirijat orchestră). S-a perfecţionat la Academia Chigiana din Siena, sub îndrumarea maestrului Gianluigi Gelmetti. Din anul 2011 îşi desfăşoară activitatea artistică în America de Sud, cu precădere în Argentina, colaborând cu orchestre importante.

Gabriel Niţă este absolvent al Academiei de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, la secţia interpretare muzicală – vioară, urmând în acelaşi timp şi cursurile secţiei compoziţie din cadrul aceleiaşi instituţii academice. Este membru al Uniunii Compozitorilor din România şi al Academiei „Santa Cecilia” din Roma, autor a peste 300 de lucrări ce cuprind compoziţii şi aranjamente pentru orchestră.