Clinica de Cardiologie va fi dotată cu o centrală termică de 600 mii lei

0
132

Consilierii judeţeni au votat ieri, în unanimitate, aprobarea utilizării sumei de 28.646 mii lei din excedentul bugetar al anului 2018 pentru finanţarea unor cheltuieli ale secţiunii de dezvoltare în anul 2019. Pentru Sănătate din această sumă se va aloca 1.324 mii lei, transferuri pentru investiţii la spitale.

1.200 mii lei vor fi direcţionaţi către Spitalul Orăşenescu „Aşezămintele Brâncoveneşti” Dăbuleni pentru achiziţionarea şi montarea unui Aparat RX digital 2 posturi – grafie.

Pentru Spitalul Clinic Judeţean Craiova, în vederea achiziţionării de aparatură medicală, se vor aloca 124 mii lei, bani din care se vor achiziţiona un analizor automat de hematologie, analizor automat de biochimie, analizor semiautomat pentru biochimia urinii, autoclav orizontal pentru laborator sprirometru.

De asemenea, vor fi alocaţi 600 mii lei pentru o centrală termică de încălzire şi producere de apă caldă menajeră pentru Clinica de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară. Pe marginea acestui subiect, consilierii liberali au avut o intervenţie, prin care au cerut socoteală aparatului tehnic al Consiliului Judeţean Dolj. Lipsa acestei centrale a cauzat probleme mari sistemului de încălzire al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, pacienţii suferind de frig.