Pe timpul vacanţei de vară / Studenţii doljeni pot lucra în Germania

0
376

Studenţii Universităţii din Craiova pot să lucreze pe timpul vacanţei de vară în Germania. Condiţia este să aibă vârsta sub 35 de ani şi nu mai puţin de 18 ani şi să cunoască limba germană cel puţin la nivel A2. Înregistrarea  dosarelor se va desfăşura până vineri, 9 februarie 2018, în intervalul luni – joi, orele 9.30 – 15.30, şi vineri, orele 9.30 – 12.30.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj organizează selecţie pentru  tinerii harnici care doresc să desfăşoare o activitate lucrativă în ţara Angelei Merkel pe perioada vacanţei de vară, adică, minim  două luni de zile. „Menţionăm că pot participa studenţii cu vârsta cuprinsă între 18 – 35 de ani, care urmează cursuri de zi, la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii şi care au cunoştinţe bune/foarte bune de limba germană”, se menţionează într-un comunicat de presă remis de AJOFM Dolj.

Studenţii români ar putea să presteze activităţi în domeniul hotelier, dar şi în domeniul serviciilor. Până în acest moment, tinerii din România au mai lucrat pe timpul vacanţei în Germania, dar mai ales în domeniul gastronomic şi hotelier. Este o adevărată provocare pentru ei activitatea în industrie şi servicii. „Pentru anul 2018, sunt disponibile 50 de posturi în domeniul hotelier – gastronomic, în gastronomia de sistem (fast-food), în producţia industrială şi în domeniul serviciilor”, se mai subliniază în comunicatul respectiv.

***

Studenţii care au domiciliul sau sunt înregistraţi la o instituţie de învăţământ superior din judeţul Dolj se pot adresa consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, strada „Eugeniu Carada” nr. 13A, în vederea înregistrării dosarelor.