La Olimpiada Naţională de Astronomie şi Astrofizică, Doljul va fi reprezentat de cinci elevi

0
407

În perioada 2-5 februarie, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului va găzdui Olimpiada Naţională de Astronomie şi Astrofizică, eveniment de amploare la care vor participa circa 200 de elevi de gimnaziu şi liceu din toată ţara, profesori însoţitori, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, universitari, oameni de înaltă ţinută ştiinţifică etc. Judeţul Dolj va fi reprezentat de cinci elev : trei la categoria SENIORI ( Bulugean Giulia Maria, clasa a X-a CNFB; Ioţa Patricia Lelia, clasa a X-a, Colegiul Carol I şi Oană Adriana Gabriela, clasa a X-a, Colegiul CarolI) şi doi elevi la Juniori ( Ciurezu Răzvan – clasa a VIII-a, Şcoala Gimnazială Traian şi Ciocioiu Mihnea, clasa a VIII-a, Colegiul Craol I).  Elevii au fost pregătiţi în cadrul Astrobotic Club, de către profesorul Octavian Georgescu, cadrul didactic la Colegiul Naţional Carol I.

Cei mai eminenţi elevi îşi vor da concursul în cadrul a două probe – proba teoretică, cu o durată de trei ore, şi proba observaţională (hartă mută şi planetariu, testare care se va desfăşura la Observatorul din Suceava). Suplimentar, elevii care vor să acceadă în lotul olimpic, care va reprezenta România la competiţii internaţionale, vor susţine şi proba de analiză a datelor, cu o durată de patru ore şi un grad de dificultate ridicat.

Prof. dr. Petru Crăciun, inspector de fizică şi coordonator al Cercului de Astronomie şi Astrofizică de la Palatul Copiilor, a arătat că faptul că Sucevei i s-a delegat organizarea acestei competiţii este o responsabilitate, dar şi o mare bucurie.