Secretara şefă de la Școala Nr. 36 condamnată definitiv pentru fals intelectual

0
70

Anca Daniela Chivu, secretara şefă de la Școala Gimnazială Nr. 36 ”Gheorghe Bibescu” Craiova, a obţinut, luni, 30 ianuarie a.c., reducerea pedepsei în dosarul de fals intelectual. Judecătoria Craiova a condamnat-o, în iunie anul trecut, la 2 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani pentru că a modificat fişa matricolă a unui elev. Femeia a declarat apel, iar acum, Curtea de Apel Craiova i-a redus pedeapsa la 4 luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 4 luni, hotărârea fiind definitivă. Femeia este însă judecată, la Tribunalul Dolj, pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă, luare de mită în formă continuată (trei acte materiale) şi două infracţiuni de înşelăciune în formă calificată, dosarul având următorul termen pe 23 februarie a.c.

scoala 36Reamintim că, pe 23 iunie 2016, magistraţii Judecătoriei Craiova au pronunţat sentinţa în dosarul în care Anca Daniela Chivu, secretara şefă de la Școala Gimnazială Nr. 36 „Gheorghe Bibescu” din Craiova a fost trimisă în judecată pentru fals intelectual după ce a modificat fişa matricolă a unui elev. Femeia a recunoscut comiterea faptei, a cerut să beneficieze de prevederile vizând reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă şi a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani. Nemulţumită, însă de hotărâre, inculpata a declarat apel, care s-a înregistrat pe 1 septembrie 2016 la Curtea de Apel Craiova. Luni, 30 ianuarie a.c., instanţa a anunţat hotărârea. Judecătorii au admis apelul secretarei şi i-au redus pedeapsa la 4 luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 4 luni: „Admite apelul inculpatei. Desfiinţează în parte sentinţa. Condamnă pe inculpata Chivu Anca Daniela la pedeapsa de 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale. Dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate inculpatei pe durata termenului de încercare de 2 ani şi 4 luni. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică la data de 30.01.2017”, se arată în decizia Curţii de Apel Craiova, care este definitivă.

Al doilea dosar, amânat pentru 23 februarie

Numai că, la Tribunalul Dolj se judecă cel de-al doilea dosar al Ancăi Daniela Chivu, în care este acuzată de două infracţiuni de trafic de influenţă, luare de mită în formă continuată (trei acte materiale) şi două infracţiuni de înşelăciune în formă calificată. Reamintim că, cercetarea femeii în acest caz a început în decembrie 2015, când un craiovean i-a sesizat pe ofiţerii Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj că, la sfârşitul lunii septembrie-începutul lunii octombrie 2015, Chivu Anca Daniela (46 de ani) a primit 7.500 euro din 15.000 euro cât ceruse, lăsându-l pe acesta să creadă că are influenţă asupra directorului Spitalului Clinic de Urgenţă Craiova pentru a o angaja pe fiica sa pe un post de medic rezident ginecolog la spitalul pe care îl conduce şi, totodată, că va interveni pentru obţinerea la rezidenţiat a unui punctaj ce îi va asigura ocuparea unui post pe specializarea ginecologie. La aproximativ o săptămână după ce i-a remis suma de 7.500 de euro, persoana vătămată s-a întâlnit cu inculpata în faţa Şcolii Nr. 36 Craiova, unde aceasta din urmă îi solicitase, pentru a-i cere cu împrumut o sumă de bani. Acolo bărbatul a aflat că femeia nu e “firmă serioasă”, şi bineînţeles că nu a “rezolvat-o” pe fiica sa. În ianuarie 2016 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj au fost înregistrate alte denunţuri împotriva secretarei, depuse de oameni care i-a dat bani pentru diverse „favoruri”, însă au rămas şi cu problemele nerezolvate şi cu banii daţi. Dosarul s-a înregistrat pe 20 aprilie la Tribunalul Dolj, a intrat în camera preliminară, iar pe 30 iunie 2016 instanţa a respins cererile formulate de Anca Daniela Chivu şi a dispus începerea procesului în care mai este inculpată şi Anda Emilia Amărăzeanu, pentru dare de mită. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 23 februarie a.c.