Alb-albaştrii, gata să reia „Bătălia pentru podium”

0
52

Jucătorii Universităţii Craiova se simt în formă şi sunt nerăbdători să joace primul meci oficial din 2017

jucatoriJucătorii Universităţii Craiova nu sunt deloc speriaţi de condiţiile meteo din această perioadă şi spun sunt nerăbdători să înceapă partidele oficiale. Marius Briceag consideră că, după stagiul de pregătire din Malta, Universitatea Craiova şi-a ridicat nivelul jocului şi este mai eficientă, reuşind 16 goluri în cele 6 meciuri amicale: „Ne-am pregătit foarte bine, a fost un turneu reuşit din punctul nostru de vedere şi sperăm să confirmăm rezultatele din amicale şi în meciurile care vor conta, din campionat şi Cupa României. Ne dorim să câştigăm cât mai multe partide şi să le oferim o mare bucurie fanilor noştri. Pentru asta am muncit şi în iarna aceasta şi sper să se vadă roadele.  Am marcat destul de mult în amicale, ne bucurăm pentru acest lucru, mai ales că în campionat am ratat destul de mult şi ne-a costat acest lucru, sperăm ca de acum oamenii noştri de atac să fie mai prolifici”. O dată cu plecarea lui Bogdan Vătăjelu, Marius Briceag a revenit pe postul său, cel de fundaş stânga, după ce în acest sezon a evoluat în banda dreaptă: „Eram mulţumit şi când jucam fundaş dreapta, dar acum mă bucur şi mai mult, fiindcă m-am întors pe postul meu, pe care sunt obişnuit şi sper să dau un randament cât mai bun, să ajut echipa”.

Briceag nu este de acord cu antrenorul Mulţescu, acesta afirmând că şi-ar dori amânarea reluării campionatului până când terenurile vor fi bune. Fundaşul de 24 de ani îşi doreşte să joace cât mai curând în meciuri oficiale, iar sâmbătă îşi va întâlni fosta echipă, FC Voluntari: „Sincer, nu mi-aş dori să se amâne campionatul, abia aştept să jucăm, fiindcă suntem în formă, suntem pregătiţi. Cu Voluntariul va fi un meci greu, fiindcă au echipă bună, jucători cu mare experienţă, dar noi vrem să începem anul cu dreptul şi vom da totul pentru a câştiga”.

Ivan, căpitan de plai oltenesc

Andrei Ivan a vorbit şi el despre stagiul din Malta şi despre achiziţiile iernii la Universitatea: „Suntem mulţumiţi de cantonamentul din Malta, dar va trebui să confirmăm şi în campionat, să continuăm în meciurile oficiale ce am început în cele amicale. S-au integrat bine şi noii-veniţi, pe Dimitrov îl ştiţi din campionat, este un jucător foarte bun, dar şi Fajic şi Alex Barthe sunt jucători de valoare şi sunt convins că ne vor ajuta în campionat”. Ivan speră în continuare într-un transfer peste hotare: „Mă bucură interesul oricărui club din străinătate pentru mine, cu siguranţă voi pleca dacă se vor înţelege cluburile şi pentru mine va fi mai bine. Aş vrea să am propriul parcurs, nu să mă raportez la alţi jucători care au făcut carieră în străinătate”.

Atacantul de 20 de ani este onorat de statutul de căpitan al Ştiinţei şi spune că banderola îl motivează suplimentar: „M-am simţit foarte bine în postura de căpitan de echipă, este o mare onoare să fiu căpitanul Ştiinţei. E o responsabilitate în plus pentru mine după ce nea Gigi mi-a dat banderola. Mă aşteptam să fiu noul căpitan, fiindcă din vară am fost a doua variantă, după Bogdan Vătăjelu şi era normal ca eu să preiau acest rol. Cred că şi această postură m-a ajutat să trec peste o perioadă mai grea pentru mine”. Despre învestirea lui Ivan ca şi căpitan, Gigi Mulţescu a spus: „I-am dat banderola lui Ivan, i-am spus că trebuie să demonstreze că o merită şi i-am dat termen până la finalul cantonamentului. A demonstrat în Malta că o merită, liderul s-a distins din grup, a fost pe zi ce trece mai responsabil, un coleg bun, a avut atitudinea corespunzătoare, a depus efort”.

Meciurile cu FCSB şi Dinamo se joacă duminică

Ieri, LPF a anunţat şi programul etapelor a 24-a şi a 25-a din Liga I Orange. Sunt cele două runde în care Ştiinţa dispută derby-urile cu FCSB şi Dinamo, iar cele două partide, fiindcă considerate cele mai importante, au fost programate duminică seara. Astfel, pe 19 februarie, la Severin, Universitatea va întâlni echipa lui Gigi Becali, iar peste o săptămână, pe 26 februarie, alb-albaştrii dispută în deplasare derby-ul cu Dinamo.