Condamnaţi definitiv pentru infracţiuni informatice

0
117

Trei craioveni, condamnaţi definitiv joi la câte 5 ani de închisoare cu executare pentru infracţiuni informatice şi constituire a unui grup infracţional organizat, au ajuns în arestul IPJ Dolj. Alţi doi complici ai lor, care au primit aceleaşi pedepse, sunt căutaţi pentru a fi încarceraţi de oamenii legii. Aceştia fac parte dintr-un grup infracţional destructurat în anul 2011 de poliţiştii şi procurorii de crimă organizată craioveni, în urma acţiunii 13 persoane fiind trimise în judecată. Cinci inculpaţi au fost condamnaţi la pedepse cu executare, iar restul au primit pedepse cu suspendare.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, joi seara, lucrătorii Serviciului Investigaţii Criminale în colaborare cu lucrători din cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova i-au depistat,  în Craiova, pe Petrişor Mirel Orbuleţu, de 45 de ani, Gabriel Ionuţ Băluţă, de 28 de ani şi Marin Cătălin Cătănescu, de 36 de ani, toţi trei din Craiova, pe numele cărora au fost emise în aceeaşi zi mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. Toţi trei au fost condamnaţi definitiv joi, 30 ianuarie a.c., la câte 5 ani închisoare, pentru constituire de grup infracţional organizat şi fraude cu cărţi de credit. În acelaşi dosar, alţi doi inculpaţi au primit câte 5 ani de închisoare cu executare, respectiv Ionel Dorin Popescu (fost Donoiu) şi Ovidiu Florin Cristea, care nu au fost găsiţi încă de poliţiştişti. Alţi opt inculpaţi au primit pedepse cu suspendare: Liliana Claudia Orbuleţu – 2 ani închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de 5 ani, Orbuleţu Alexandru Radu – 2 ani închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de 5 ani, Bentoiu Ionel Marius – 2 ani închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de 4 ani, Cristea Elena Mirabela – 2 ani închisoare cu suspendare pe un termen de 4 ani, Neacşu Cosmin Ştefan – 2 ani cu suspendare pe o perioadă de 4 ani,  Micu Florentina Gabriela – 2 ani de închisoare cu suspendare pe o perioadă de încercare de 5 ani, Porojan Nicoleta Adelina – 2 ani cu suspendare pe un termen de încercare de 4 ani şi Ţaţa Nicolae – 6 luni închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 6 luni.

Cele 13 persoane au fost trimise în judecată în octombrie 2011, pentru constituire de grup infracţional organizat, infracţiuni informatice şi spălare de bani. În rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată a acestora, procurorii reţinuseră faptul că inculpaţii au falsificat carduri şi au retras fraudulos zeci de mii de dolari de la bancomate din SUA, Mexic, Republica Dominicană, Italia, Columbia sau Argentina, sumele obţinute fiind investite în România, pentru a li se pierde urma. Cătănescu, Orbuleţu Petrişor, Cristea şi Popescu au fost arestaţi preventiv pe 23 aprilie 2011, fiind prinşi la Cârcea, când se întorceau din Bulgaria, cu o gură de bancomat pe care tocmai o cumpăraseră.