Răpuşi de ger

0
160

O femeie de 64 de ani, din Craiova, a fost răpusă, ieri, de gerul de afară. Femeia, care îşi ducea traiul în scara unui bloc din cartierul craiovean Brazda lui Novac, a fost găsită, îngheţată bocnă, de locatarii imobilului. Nu a fost însă singura victimă a temperaturilor scăzute de ieri, alte două decese fiind înregistrate în judeţ. Autorităţile avertizează populaţia că temperaturile se menţin, în continuare, foarte scăzute, astfel că oamenii trebuie să se protejeze atunci când ies afară.

Temperaturile extrem de scăzute din ultimele zile îşi spun cuvântul şi, din nefericire, fac victime. Astfel, nu mai puţin de trei persoane au murit ieri, în judeţul Dolj, din cauza gerului.

Astfel, poliţiştii craioveni au fost sesizaţi prin serviciul apel de urgenţă 112, ieri, în jurul orei 13.00, de locatarii blocului nr. R17, din cartierul craiovean Brazda lui Novac, că o femeie care se adăpostise de mai multă vreme la intrarea în imobil, sub o scară ce duce la un cabinet medical, a decedat. La faţa locului a fost trimis un echipaj al Secţiei 4 Poliţie Craiova, oamenii legii stabilind că într-adevăr era vorba despre o femeie cunoscută ca făcând parte din rândul persoanelor fără adăpost, Marieta Ştefan, de 64 de ani, care îşi făcea veacul prin zonă.

“Este vorba despre o femeie de 64 de ani, din Craiova, care făcea parte din rândul persoanelor fără adăpost. Cel mai probabil aceasta a decedat din cauza temperaturilor scăzute de afară, întrucât pe corp nu au fost găsite semne vizibile de violenţă”, a precizat agent Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. După ce au finalizat cercetarea la faţa locului, poliţiştii au urcat-o pe femei într-o maşină, cu care au dus-o la morgă, pentru efectuarea necropsiei. În doi saci, oamenii legii au strâns şi “averea” femeii, cele câteva haine înşirate sub scara blocului R17.

Din păcate, nu a fost singurul apel de acest gen venit pe 112, la orele prânzului. După cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj, în comuna Pleniţa, un bărbat în vârstă de 80 de ani a fost găsit mort, în zăpadă, în propria curte. Mărgărit Cârtoc locuia singur şi era cunoscut cu afecţiuni cardiace. Pentru că nu mai dădea nici un semn de viaţă, vecinii au venit la el să vadă ce face şi i-au descoperit trupul neînsufleţit în curte.

Tot ieri, în localitatea Cioroiu Nou, a fost descoperit cadavrul unei femei. S-a stabilit uşor că este vorba despre Augustina Udrea, de 54 de ani, întrucât trupul îngheţat bocnă a fost găsit afară, în faţa porţii.

Din nefericire, gerul se menţine cel puţin până la sfârşitul săptămânii, Doljul fiind sub avertizare de Cod portocaliu pentru temperaturile extrem de scăzute, astfel că autorităţile fac apel la populaţie – în mod special la copii, vârstnici şi persoane cu afecţiuni medicale – să nu iasă afară decât dacă este absolut necesar, iar atunci să se îmbrace corespunzător, pentru evitarea altor tragedii de acest gen. În acelaşi timp, oamenii legii încearcă să-i depisteze şi pe cei care nu au o casă, persoanele fără adăpost. Asta au făcut şi poliţiştii Secţiei 4 Craiova, ieri după-amiază. În urma unei acţiuni executate pe raza de competenţă, au găsit trei persoane care trăiesc pe stradă sau pe unde apucă şi le-au dus la un centru specializat. Însă nu se ştie cât vor rămâne acolo.