Cadoul din cutia de pantofi aduce un zâmbet pe faţa unui copil de sărbători

1
428

Proiectul naţional ShoeBox a început în urmă cu cinci ani, la iniţiativa lui Valentin Vesa, din Cluj. Aproape în fiecare oraş era un centru ShoeBox, doar în Craiova nu. El a fost creat de Clubul Rotaract Craiova, care a dorit să ia parte la acest proiect şi a demarat strângerea de cadouri pentru copilaşi, punând totodată încă o locaţie ShoeBox pe harta României.

Odată implicaţi în această campanie de întrajutorare, cei de la Clubul Rotaract Craiova au creat şi un mic ghid despre cum ar trebui să se desfăşoare. „Totul începe cu o cutie de pantofi frumos ambalată, în care începi să pui tot ce vrei să cumperi sau ai prin casă şi poţi dărui: dulciuri (ciocolată, biscuiţi, napolitane ș.a.), dar NU ceva perisabil (banane, portocale, iaurt); articole şcolare (caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva); jucării potrivite pentru vârsta şi sexul copilului; produse de igienă personală (perie şi pastă de dinţi, săpun, şampon, gel de duş); o felicitare de Crăciun pe care să scrii câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia de la tine (eşti liber să pui datele tale de contact şi să păstraţi legătura şi pe viitor); articole de îmbrăcăminte (un fular, căciulă, ciorapi groşi, mănuşi sau orice altceva de acest fel, nou sau purtat, dar care să arate bine, să nu fie rupt, pătat sau deteriorat); poate o lumânare parfumată care să le amintească şi lor de mireasma Crăciunului, însa fără chibrituri, nu cumva copiii să facă vreo ispravă…”, spun organizatorii.

Cadourile vor ajunge la copii cu vârste între 6 luni și 18 ani

Cei de la Rotaract au dat doar nişte idei, dar cei care vor să doneze pot pune în cutie orice consideră potrivit. Cei de la Clubul  Rotaract îi roagă pe cei care doresc să ajute să nu lipească la cutii capacele, pentru că vor fi lipite împreună cu organizatorii, la faţa locului, atunci când vor fi puse şi etichetele speciale cu vârsta copilului şi va fi semnat şi un formular de către cei care vor  preda cutia. Cadourile vor ajunge la copii care au vârste cuprinse între 6 luni și 18 ani. „Ne dorim să vă implicaţi într-un număr cât mai mare şi să strângem cel puţin câteva sute de cutii pentru a putea să le trimitem şi pe raza judeţului Dolj. Depinde doar de voi!”, spune Radu Ionescu, preşedinte Rotaract Craiova. În Craiova, cutiile se adună la Cabinet Stomatologic dr. Cojocaru Melania, bulevardul „Carol I” (vizavi de noul cazino), bloc J3, apartament 2.

1 COMENTARIU

Comments are closed.