Suntem pe 2! Bashetbaliştii de la SCM Craiova, victorie mare pe terenul lui Mobitelco

0
321

Învinşi runda trecută, în Bănie, de Asesoft Ploieşti, baschetbaliştii de la Sport Club Municipal Craiova au trecut cu bine peste acest eşec, reuşind să se întoarcă victorioşi, joi seară, din deplasarea de la Cluj, 86-77 cu “U” Mobitelco, într-un joc contând pentru etapa a 13-a a Ligii Naţionale.

Băieţii lui Andelko Mandici s-au aflat la timona partidei încă din debut, adjudecându-şi primul sfert la patru puncte, 20-16. Manşa secundă a fost una cu adevărat de vis pentru SCM (23-13), astfel că la pauza mare s-a intrat cu un consistent avantaj, 43-29. Sfertul trei a mai pus un ecart de patru puncte între SCM şi Mobitelco, 66-48, ceea cea a făcut ca, pe fondul relaxării craiovenilor, ultimul act a fie adjudecat de gazde (29-20). Insficient însă pentru a mai pune în pericol victoria trupei oltene. arcatori SCM: Bureau 25p, Dzambic 18p, Habus 15p, Seals 13p, Draguşin 9p, Orbeanu 6p.

Victoria din Ardeal a propulsat SCM-ul pe locul 2 (din 16 echipe), cu 22 de puncte, strânse din 9 victorii şi 4 înfrângeri. Lider se menţine CS Municipal Oradea, cu 23 de puncte, fără a lua însă în calcul meciul disputat aseară de bihoreni, în propriul fief, cu Energia Rovinari. Podiumul este încheiat chiar de învinsa craiovenilor, Mobitelco, cu 21 de puncte. Runda viitoare, în 18 decembrie, SCM va primi la Polivalentă replica celor de la Gaz Metan Mediaş (locul 9, cu 19p).

Ciocnire cu liderul! Băieţii de la volei joacă, azi, la malul mării

Cu un moral excelent după victoria de duminică cu Piatra Neamţ (3-2), voleibaliştii SCM-ului vor susţine astăzi, în deplasare, o confruntare extrem de dificilă contra lui Tomis Constanţa, formaţie ce conduce ierarhia Ligii la finele a 9 meciuri (21p). Nici formaţia lui Dănuţ Pascu nu stă însă deloc rău în ierarhie, găsindu-se pe locul trei (din 11), cu un punct mai puţin. Între cele două se plasează Unirea Dej, tot cu 20 de puncte. Aceasta este ultima rundă a turului de campionat, care se va relua în 12 ianuarie 2013.