Bacalaureatul 2013 se anunţă cu ghinion

1
426

Constatarea nu este o consecinţă a descoperirilor numerologiei sau a terminaţiei fatidice 13, ci este cu siguranţă un rezultat al slabei pregătiri a elevilor de liceu. Cel puţin aşa spun cifrele, căci 12,71% din elevii care „au susţinut proba la Limba română nu au reuşit să obţină nota 2 la simularea viitorului examen. 

În ziua de 16 noiembrie a.c. a avut loc, în toate unităţile şcolare din judeţul Dolj, simularea probei de Limba şi literatura română pentru examenul de Evaluare Naţională şi pentru Bacalaureat. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a realizat o centralizare a rezultatelor simulării pentru clasele a VIII-a – viitorii liceeni şi pentru clasele a XII-a şi a XIII-a care urmează să susţină Bacalaureatul în această vară. Astfel, s-a comunicat faptul că, la simularea Evaluării Naţionale, 10,29% din cei 5.881 de elevi înscrişi nu au fost prezenţi, iar dintre cei care au susţinut proba, 69,3% au obţinut peste nota 5. Peste 9 au avut 637 de elevi, cu 10 fiind notaţi 17 dintre ei. Trei elevi din mediul rural se numără printre cei cu notă maximă.

În cazul simulării pentru examenul de Bacalaureat, rezultatele nu sunt nici pe departe comparabile cu cele înregistrate la elevii mai mici. 6.555 de elevi din clasele a XII-a şi a XIII-a ar fi trebuit să participe la simulare, însă numai 81,88% din ei s-au prezentat şi doar 38,46% au atins pragul de promovabilitate, obţinând nota 6. 8,17% din elevii care au participat la simulare au obţinut note peste 9, 14 din aceştia primind 10. Niciun elev din mediul rural nu a reuşit să obţină nota maximă.

Deci… va fi din nou o vară fierbinte, mon cher?

1 COMENTARIU

  1. Imi exprim o opinie chiar daca in aceasta perioada nimanui nu-i mai pasa de educatie sau cultura.Degradarea grava a invatamantului a debutat cu “politicile” doamnei Andronescu in 2000 si finalizata cu desavarsire maxima tot de domnia sa in 2012…cu viitor intunecos pentru 2013.Argumentez:Invatamantul preuniversitar preluat in 2000 era structurat bine in invatamnant profesional si liceeal,cu formele de zi si seral,trecuse printr-o reforma a lui Marga cu accent pe aptitudinile elevilor si nevoile comunitatii…se cheltuisera multi bani pentru adaptarea profilelor,materialelor didactice,standardelor de pregatire profesionala (fondurile de preaderare Phare VET)adaptate planurilor de invatamant…oricum la momentul respectiv totul “mergea” pana a venit “bomba”lansata din meditatia doamnei mai sus numite si a aparut scoala de arte si meserii…pusa la punct cu daruire profesionala si chiar daca se parea ca nu merge si o luam de la capat cu planuri de invatamant si standarde pina la urma aducea scoala la sate pentru cei ce nu-si puteau permite sa studieze la oras…adapta scoala pentru cei cu posibilitati intelectuale modice…”mergea”,era facuta pentru cei ce nu doreau performanta.Acum…ne minunam ca procentele la bac sun scazute cind din capul locului actualii absolventi la testele nationale mai mult de 40% nu au obtinut nota 5…obligati sa treaca printr-un liceu care nu le va folosi cum nu le va folosi o alta ineptie ,bacalaureatul profesional.Ce se intimpla in invatamant este rau…

Comments are closed.