Toţi cei reţinuţi în dosarul corupţiei din portul Constanţa au fost arestaţi preventiv

0
318

Cei 28 de reţinuţi în cazul corupţiei din Portul Constanţa au fost arestaţi preventiv, după mai bine de 16 ore de audieri şi pledoarii ale avocaţilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Printre arestaţi se află şi fostul secretar general în MAI, Laurenţiu Mironescu. O a 29-a persoană a primit mandat de arestare în lipsă. Senatorul PDL Mircea Banias este cercetat în libertate, însă nu are voie să părăsească ţara. Decizia Secţiei penale a instanţei supreme nu este definitivă şi poate fi contestată.

„Ar fi trebuit să facă o selectie. Nu toţi au aceeaşi participaţie, aceleaşi infracţiuni. Au făcut recurs toţi. Sunt sceptic în privinţa reuşitei. Nu cred că o să reuşească la recurs. Este exagerat să credem că 30 de inşi au reuşit să subjuge România. Să păstrăm nişte limite”, a declarat avocatul Mihai Valeriu. Potrivit unor avocaţi din dosar, Laurenţiu Mironescu ar fi declarat în faţa judecătorului Iulian Dragomir avea o relaţie bună cu ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, dar, în schimb, existau neînţelegeri între el şi Radu Berceanu. În acest context, Mironescu ar fi susţinut că „totul este lucrătura lui Radu Berceanu”. Acesta ar fi admis în faţa judecătorului îşi dorea un post de conducere în Portul Constanţa şi nicidecum să ajungă secretar general la MAI, au mai spus avocaţii.

Noaptea de marţi spre miercuri a reprezentat un maraton al audierilor, care  au început marţi, în jurul orei 16.00, şi au continuat până miercuri, la ora 2.00. Apoi au avut loc pledoariile avocaţilor, iar la ora 6.00 judecătorii s-au retras pentru deliberări.

Cei 28 sunt acuzaţi de trafic de influenţă, luare şi dare de mită şi constituire de grup infracţional.