Dorin Mărgărit a demisionat din funcţia de director al Casei Studenţilor

1
541
Dorin Mărgărit

Dorin Mărgărit a anunţat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că şi-a dat demisia din funcţia de director al Casei Studenţilor din Craiova. Acesta a invocat faptul că începând cu iunie 2012, conducerea Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Tineret, prin comportament abuziv, a sabotat funcţionarea, în condiţii normale, a Casei Studenţilor din Craiova, refuzând să aprobe suplimentarea bugetului pentru plata utilităţilor. 

„Începând cu iunie 2012, odată cu venirea USL la putere, care şi-a pus oamenii prin toate instituţiile, la ANST a fost schimbată conducerea. Din acel moment, noua conducere a ANST, prin comportament abuziv, s-a opus cu vehemenţă bunei funcţionări a Casei Studenţilor din Craiova. Am făcut nenumărate adrese prin care am cerut suplimentarea din buget a sumelor aferente plăţii utilităţilor, pentru a putea achita contravaloarea facturilor pentru al doilea semestru al anului. Niciuna din aceste solicitări nu ne-a fost aprobată, motiv pentru care în acest moment Casa Studenţilor din Craiova se află în imposibilitatea de a plăti facturile la gaze şi energie electrică, ceea ce va conduce la întreruperea activităţii instituţiei”, a spus Dorin Margărit. Fostul manager a mai spus că deşi pentru gaze există bani în cont, nu se pot plăti facturile, pentru că ANST nu a aprobat modificarea bugetară, situaţie care a condus la ridicarea contorului de gaze. „Noua conducere a ANST a dat dovadă de rea-credinţă şi de nepăsare faţă de o instituţie care până la urmă este a studenţilor. Şi pentru că eu nu doresc ca instituţia să revină la stadiul de la care am preluat-o în 2009, pentru că vreau ca şi generaţiile viitoare de studenţi să beneficieze de toate lucrurile bune care s-au făcut aici, am decis să îmi dau demisia….”, a mai afirmat Dorin Mărgărit.

„Am adus instituţia la nivelul anilor în care trăim”

Fostul director al Casei Studenţilor din Craiova a spus că în mai 2009, când a preluat conducerea Casei Studenţilor, instituţia se confrunta cu două mari probleme: lipsa de activitate şi vizibilitate a instituţiei şi problema patrimoniului din care jumătate fusese retrocedat, iar termenul până la care trebuia predat imobilul expirase din februarie 2009: „La câteva săptămâni au venit executorii judecătoreşti care ne-au evacuat din sediu, CS rămânând doar cu noua clădire, sala de spectacole şi anexele. Rămaşi fără birouri, fără magazii, fără spaţiu pentru arhivă, fără conexiune telefonică şi internet, fără agent termic, am început şi am reuşit să reconstruim clădirea pentru a crea minime condiţii în care să ne putem desfăşura activitatea. Am amenajat un sediu administrativ: birouri, săli pentru repetiţie, am reparat grupurile sanitare, practic am încercat şi am şi reuşit ca într-un spaţiu limitat ca suprafaţă să creăm condiţii decente pentru funcţionarea instituţiei. Ulterior am  crescut gradul de confort şi am adus instituţia la nivelul anilor în care trăim…”, a subliniat Dorin Mărgărit, care este şi candidat la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

1 COMENTARIU

  1. Bine ca a plecat! Este exemplu clar de demagog si oportunist. A furat tot ce se putea in CS, iar noi studentii nu eram primiti nici pentru a face un bal al bobocilor, daca nu faceam parte din PDL. Sa ne spuna cum a facut cu termopanele si il iertam.

Comments are closed.