Descinderi la traficanţi de persoane din Dolj

0
390

Poliţiştii şi procurorii de crimă organizată craioveni au descins, ieri, în Pieleşti şi Mischii, la locuinţele unor doljeni suspectaţi că au racolat şi transportat în Anglia mai multe persoane pe care le-au obligat apoi să fure. Trei persoane au fost ridicate şi duse la sediul DIICOT Serviciul Teritorial Craiova pentru audieri şi dispunerea măsurilor necesare.

Ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, împreună cu poliţişti ai IPJ Dolj, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au descins, ieri dimineaţă, la două locuinţe aparţinând unor persoane suspectate de comiterea infracţiunii de trafic de persoane. Astfel, oamenii legii i-au ridicat pe Puiu Bercea, de 39 de ani, şi pe concubina acestuia, Rodica Cojocaru, de 28 de ani, ambii din comuna Pieleşti, dar şi pe Răzvan Bercea, de 20 de ani, fiul lui Puiu, care locuieşte în comuna Mischii. Potrivit comisarului-şef Silviu Văcaru, comandantul BCCO Craiova, cei trei sunt suspectaţi că, în perioada 2010 – 2012, au racolat mai multe persoane din judeţul Dolj, toate având o situaţie materială precară, unele dintre ele chiar cu dizabilităţi fizice, pe care le-au transportat în Anglia, în zona oraşului Coventry, unde le-au obligat să fure în folosul lor. Prejudiciul creat prin aceste activităţi este estimat de anchetatori la peste 30.000 euro.

Cei trei, faţă de care cercetările sunt efectuate sub aspectul comiterii infracţiunii de trafic de persoane, au fost duşi la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, pentru audiere şi dispunerea măsurilor necesare.