Un mort şi mai mulţi răniţi pe DE 70

0
326

Un craiovean de 83 de ani şi-a pierdut viaţa şi alte câteva persoane au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, în cursul zilei de sâmbătă, în urma unor accidente de circulaţie deosebit de grave, petrecute pe DE 70 Craiova – Filiaşi. 

Primul dintre evenimentele rutiere s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei 12.00, pe DE 70, pe raza comunei Işalniţa. Conform datelor comunicate de reprezentanţii Biroului de presă al IPJ Dolj, Iulian Şnabel, de 40 de ani, din Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism marca Mitsubishi, înmatriculat în Bulgaria, pe DE 70, dinspre Filiaşi către Craiova, din cauza neatenţiei nu a păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de un Opel care circula în faţa sa şi, pentru a evita ciocnirea cu acesta, a tras brusc de volan către dreapta. Maşina scăpată de sub control a lovit două tinere care erau pe marginea părţii carosabile, partea dreaptă a drumului, la „ocazie”, după care s-a răsturnat în şanţ. Cele două femei, Luminiţa Bălaşa, de 27 de ani şi Geta Sârbu, de 29 de ani, ambele din comuna Almăj, au fost rănite grav, fiind transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde au primit îngrijiri medicale şi au rămas internate. Şoferul este acum cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă.

Cel mai grav eveniment s-a petrecut tot sâmbătă, seara, în jurul orei 20.00. Potrivit poliţiştilor de la Serviciul Rutier, George Dobrică, de 56 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism Dacia Logan pe drumul comunal 195, în afara localităţii Coţofenii din Faţă, în momentul în care a ajuns la intersecţia cu DE 70 Craiova – Filiaşi, nu a acordat prioritate de trecere unei autoutilitare marca Iveco, la volanul căreia se afla Ştefan Maria, de 35 de ani, din Craiova, cu care s-a ciocnit violent. În urma impactului, Loganul s-a făcut praf, iar Stelian Dobrică, în vârstă de 83 de ani, din Craiova, pasager pe locul din stânga spate în autoturism, şi-a pierdut viaţa. Şoferul Loganului, George Dobrică, şi un alt pasager din aceeaşi maşină, Nicolae Ene, în vârstă de 61 de ani, tot din Craiova, au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la spital, medicii stabilind în urma investigaţiilor că bărbatul de 61 de ani este rănit grav, motiv pentru care a rămas internat sub strictă supraveghere.