La sfârşitul săptămânii trecute, compania Right People a organizat în Craiova evenimentul de diseminare “Dialog antreprenorial”, desfăşurat în cadrul proiectului “Dialog antreprenorial pentru performanţă în afaceri”. Acţiunea s-a bazat pe dezbaterea bunelor practici în antreprenoriat şi management, identificate pe întreaga durată de desfăşurare a proiectului “Dialog antreprenorial pentru performanţă în afaceri”, precum şi prezentarea celor zece competenţe antreprenoriale identificate prin intermediul unui studiu de cercetare realizat în etapa de început a proiectului, în care au fost intervievaţi 156 de manageri din zonele de Vest şi Sud-Vest ale României.
“Right People este o companie ce oferă consultanţă în domeniul creşterii performanţei resurselor umane, plecând de la faptul că oamenii sunt capitalul cel mai de preţ într-o companie sau organizaţie şi de la realitatea că tendinţele natural-comportamentale sunt pivotale în dezvoltarea performanţei personale, profesionale şi a afacerilor”, au declarat organizatorii.
La eveniment au participat antreprenori din regiunea Sud-Vest Oltenia, reprezentaţi ai partenerului OTIMMC Craiova, experţii de dezvoltare antreprenorială Right People, precum şi membri ai echipei de implementare a proiectului. Pe durata proiectului, experţii antreprenoriali Răzvan Ghermanschi şi Adrian Lauran au făcut şi câteva observaţii cu privire la mediul antreprenorial din România, iar câteva dintre acesta au fost prezentate în cadrul evenimentului de diseminare: “Puţini antreprenori aleg în mod intenţionat să se focalizeze pe rolul care se potriveşte cu stilul lor natural-comportamental şi să integreze în organizaţie oameni cu talente complementare. Destul de mulţi antreprenori încă se gândesc la afacere doar ca la o posibilitate de a face bani, fără a se gândi la afacere ca la o moştenire”.
Proiectul “Dialog antreprenorial pentru performanţă în afaceri”, desfăşurat în parteneriat cu Care Why Olanda, OTIMMC Timişoara, OTIMMC Craiova şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Olandeză în România, este cofinanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi îşi propune dezvoltarea şi promovarea unui model eficient de antreprenoriat pentru îmbunătăţirea performanţei mediului de afaceri prin crearea dialogului antreprenorial la nivel local, interregional şi transnaţional.