120 de magazine vor fi deschise în mall-ul de la Electroputere

0
338

Mall-ul de la Craiova va fi inaugurat în luna noiembrie a acestui an, va avea o suprafaţă de 60 de mii de metri pătraţi şi va găzdui 120 de magazine. Auchan a anunţat că va deschide aici un hipermarket de 11.000 mp. Suprafaţa ocupată de hipermarket se adaugă suprafeţelor care vor fi ocupate în acest centru comercial de Kiabi, Decathlon, Leroy Merlin şi Norauto, firme care fac parte din acelaşi grup ca şi Auchan. Pe lângă Auchan, în centrul comercial ar putea închiria spaţii şi nume ca H&M sau Deichman.

Proiectul mall-ului „Elec­tro­putere Shopping Center”, realizat de compania K&S Electric Power Point prinde contur pe zi ce trece. Noul mall este amenajat în incinta ha­lei şi are o suprafaţă de 60.000 de metri pătraţi, iar în interior se preconizează a fi 120 de magazine. Pentru angajaţii societăţii Electroputere, această investiţie, fie ea şi în comerţ, este ca o rezervă în eventualitatea continuării procesului de disponibilizare. Deschiderea mall-ului este aşteptată cu sufletul la gură şi de disponibilizaţii cu state vechi, dar şi de alţi craioveni, care sunt şomeri în plată, şi nu numai.Cu banii obţinuţi din vânzarea halelor nerentabile, patronii au plătit o parte din datoriile istorice ale fabricii. Vor fi 1.000 de locuri de muncă la mall când se va deschide, iar până la momentul mult aşteptat, sunt deja vre 9800 de oameni care lucrează în prezent la amenajarea mall-ului.

Peste 1000 de salariaţi disponibilizaţi

Producătorul de echipamente electrice şi locomotive Electroputere Craiova deţinut de grupul Al Arrab a încheiat anul 2009 cu pierderi de aproximativ 40 de milioane de lei. La sfârşitul lui 2009, datoriile totale ale Electro au ajuns la peste 406 milioane de lei, adică 96 de milioane de euro, faţă de 396 milioane de lei la sfârşitul lui 2008. Conducerea Electroputere Craiova a disponibilizat în ultimii doi ani aproximativ 1000 de salariaţi.