„Language sCool” la a doua ediţie

0
290

Proiectul „Language sCool”, organizat de AIESEC Craiova, a ajuns la a doua ediţie. Conceput sub forma unor cursuri de limbi străine, proiectul oferă  elevilor de liceu oportunitatea de a învăţa timp de 6 săptămâni o limbă străină de la un vorbitor nativ. „Language sCool” conţine o serie de sesiuni interactive susţinute de trei internaţionali, creând astfel un mediu non-formal de învăţare pentru participanţi.

În cadrul primei ediţii, desfăşurate în perioada 1 iulie – 10 august, cei 80 de participanţi şi-au putut îmbunătăţii limba engleză, şi învăţa alte şase limbi mai puţin accesibile în Craiova, cum sunt: portugheza, spaniola, italiana, greaca, rusa şi chineza. Sesiunile de pregătire au fost susţinute de şapte internaţionali din Nigeria, Portugalia, Mexic, Italia, Grecia, Rusia şi Taiwan. În cadrul celei de-a doua ediţii a proiectului „Language sCool”, participanţii vor învăţa o limbă străină de la un vorbitor nativ, aceştia putând opta pentru engleză, portugheză, rusă sau japoneză. Elevii vor putea experimenta internaţionalismul prin interacţiunea directă cu stagiari din Brazilia, Japonia şi Ucraina. Perioada de desfăşurare este cuprinsă între 20 August – 30 Septembrie. Timp de şase săptămâni, participanţii vor lua parte la 12 sesiuni teoretice şi 6 practice menite să îi ajute să aprofundeze cunoştinţe legate de gramatică, vocabular, dar şi diverse tehnici de îmbunătăţire a conversaţiei în fiecare dintre cele patru limbi. Perioada de înscriere se încheie pe 20 august, cei interesaţi putând aplica pe site-ul organizaţiei, www.aiesec-craiova.org, completând formularul de înscriere.

“AIESEC Craiova îşi propune ca prin intermediul „Language sCool” să faciliteze elevilor accesul la învăţarea unei limbi străine mai puţin accesibile în Craiova, dezvoltarea abilităţile de comunicare, dar şi crearea unei deschideri către internaţionalism prin interacţiunea directă cu cei trei stagiari străini. La fel ca şi ediţia trecută, şi de această dată, proiectul va organiza un Global Village, eveniment intercultural în care internaţionalii devin ambasadori ai ţărilor din care provin, prezentând elemente de cultură, mâncăruri specifice, tradiţii”, a precizat Irina Simulescu, purtător de cuvânt în acdrul AIESEC Craiova.