Şcolile au intrat în competiţia pentru elevi – Ziua Porţilor Deschise la Şcoala „Mircea Eliade” din Craiova

0
566

Şcoala Nr 22 „Mircea Eliade” din Craiova a organizat, ieri, Ziua Porţilor Deschise. Aflată la cea de a V-a ediţie, manifestarea a fost adresată preşcolarilor însoţiţi de educatoare şi părinţi, pentru a se prezenta oferta şcolară pentru 2011-2012.

Unităţile de învăţământ preuniversitar din Craiova au intrat deja în competiţia pentru atragerea elevilor. Prin finanţarea pentru fiecare elev, şcolile cu cei mai mulţi copii vor avea şi un buget corespunzător care să le asigure funcţionarea. În acest sens, cei de la Şcoala nr 22 „Mircea Eliade” din Craiova a invitat 300 de pregătitoare şi mari de la 10 instituţii de învăţământ din Craiova care au făcut cunoştinţă cu învăţătorii , dotarea şi planurile de viitor ale şcolii. Copii au avut parte şi de un spectacol organizat de cadrele didactice şi de elevi.

„Porţile deschise reprezintă mai mult decât sintagma, pentru că preşcolarii invitaţi, educatoarele lor şi părinţii lor pot asista la orice oră de curs.  Prin parteneriatele încheiate cu grădiniţele din cartierele Calea Bucureşti, Valea Roşie şi centrul oraşului, preşcolarii din grupele pregătitoare şi mari vor putea avea contact direct cu şcoala şi cu personalul didactic al şcolii. Elevii claselor a IV-a din şcoala noastră organizează o serbare specială pentru „urmaşii” lor, căci învăţătoarele lor vor prelua clasa I în septembrie 2011”, a precizat Ioana Genoveva, directorul Şcolii nr 22 „Mircea Eliade” Craiova..

Pentru anul şcolar 2011-2012, la aceasta unitate de învăţământ sunt disponibile 125 de locuri în 5 clase, cu încadrarea asigurată de profesori titulari pentru învăţământul primar, cu grad didactic I.