Colectă de cărţi pentru Şcoala Vela

0
337

Casa Corpului Didactic Dolj a organizat, ieri, sub egida Centrului de Resurse Educaţionale pentru Aria curriculară Om şi Societate, o colectă de carte şcolară – „Hai să dăm o carte!”, pentru biblioteca Şcolii cu clasele I-VIII Vela. Evenimentul s-a bucurat de succes. Numai în prima jumătate de oră de la deschiderea acţiunii s-au prezentat 15 cadre didactice, care au donat 110 cărţi.

Beneficiari ai donaţiilor vor fi aproximativ 200 de elevi din Vela, care în prezent, au un fond de carte redus. Acţiunea se înscrie în Calendarul online al Anului European al Voluntariatului 2011.

„Voluntariatul reprezintă, în opinia tuturor, o formă de cetăţenie activă care ar trebui sprijinită de autorităţi la nivel naţional, regional şi local. Anul 2011 a fost ales de Comisia Europeană drept Anul European al Voluntariatului. Casa Corpului Didactic Dolj, instituţie publică cu rol important în dezvoltarea comunităţii locale şi-a propus să marcheze în acest an Săptămâna Naţională a Voluntariatului, desfăşurată în perioada 9-15 mai, printr-o colectă de carte şcolară, organizată de CCS şi printr-o serie de acţiuni de voluntariat organizate de unităţi şcolare din Dolj”, a precizat Nicoleta Liţoiu, reprezentant al CCD Dolj.  Şcoala cu clasele I-VIII Vela va intra în posesia cărţilor în cursul zilei de astăzi.