La Şcoala din Poiana Mare – Abuzuri în catalog, sub patronajul managerului

2
2401

Un elev de la Şcoala nr 2 Poiana Mare din judeţul Dolj la începutul acestui an şcolar, la o şcoală din Rossano – Italia. Acesta apare înmatriculat, din nou, la Şcoala Nr 2 din Poiana Mare, la sfârşitul catalogului clasei a VIII-a D, cu data de 11 ianurie a.c., dar în situaţia de la finalul primului semestru, adică pe 30 ianuarie a.c., la această clasă nu este consemnată venirea nici unui elev. Şi asta nu e tot. Documente ajunse la redacţie arată clar că în prima parte a lunii martie a.c. rubricile primului semestru erau în alb şi apar doar câteva absenţe şi note pe semestrul al II-lea. În prezent, situaţia şcolară a elevului este alta. Cu excepţia a trei discipline de studiu mediile pe primul semestru sunt încheiate, cu note datate în zile ale lunilor februarie şi martie. Totul s-a petrecut sub patronajul directorului Emilia Sârbu, care susţine că a dat elevului „dreptul la educaţie”.

Neregulile de la Şcoala Nr 2 Poiana Mare au fost consemnate chiar de cadrele didactice, care au şi întocmit reclamaţii atât la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, cât şi la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. În reclamaţie, acestea susţin faptul că elevul Marius Edurad B, la care se face referire, nu a fost înmatriculat în clasa a VIII-a începând cu 11 ianuarie a.c, aşa cum scrie în catalog, ci abia din luna martie a.c.. L-a trecut chiar directorul şcolii Emilia Sârbu pe data de 2 martie a.c..

Înmatriculat în ianuarie, dar fără nici o notă în martie

Managerul, care îşi califică gestul, drept unul nobil are o alta variantă, deloc în concordanţă cu actele şcolii. Emilia Sârbu susţine că elevul s-a prezentat la şcoală, cu puţin înainte de vacanţa de Crăciun şi a depus cerere de înscriere pe 6 ianuarie a.c. La sfârşitul primului semestru nu apare nici în catalogul clasei şi nici în registrul de procese verbale ale Consiliului Profesoral. Managerul şcolii susţine însă altceva: „elevul este în situaţiile şcolare, dar nu a fost dat de diriginte pentru că eram în conflict”. Copilul nu are nici o notă datată din luna ianuarie în primul semestru. Şi aici managerul dă o explicaţie: „Nu era timp să i se mai încheie mediile şi am amânat clarificarea situaţiei lui şcolare. Am stabilit să se încheie în primele săptămâni ale celui de al doilea semestru. Şi 14 cadre didactice i-au încheiat mediile şi trei nu. Nu are situaţia încheiată la Matematică, Biologie şi Purtare, pentru că profesorii nu au vrut”. Legal, mediile elevului ar fi trebuit încheiate în primele patru săptămâni de la revenirea la şcoală. Pe 11 martie a.c., acesta avea câteva absenţe şi puţine note pe semestrul al II-lea, însă nimic pe primul semestru, după cum arată fotografia catalogului de la acea dată.

Directorul dă vina pe profesori că au fotografiat catalogul

Întrebată de ce, în prima jumătate a lunii martie nu erau nici măcar note pe primul semestru, managerul Emilia Sârbu, devine iritată şi îşi acuză colegii de fals, culmea, pentru că au xeroxat catalogul. „Ştiu că o parte din colegii mei au făcut reclamaţii la Inspectorat şi Minister. Dar pentru că au sustras documente şcolare pe care le-au fotografiat şi le-au scos din şcoală e un fals. Pentru ceea ce s-a întâmplat la nivelul unităţii de învăţământ s-a format o Comisie de Cercetare din doi profesori ai şcolii şi un inspector. Ei vor decide dacă sunt vinovată şi dacă voi fi găsită vinovată, vă anunţ ce sancţiune voi primi. Dar trebuie să răspundă şi profesorii care au fotografiat documentele şcolii, pentru că nu au acest drept” susţine cu înverşunare directorul Emilia Sârbu. Pe scurt directorul ne spune că  nu este de vină că a operat anapoda în catalogul şcolii, document oficial, ci mai degrabă vinovaţi sunt profesorii care au sesizat acest lucru. În acest fel ne punem întrebarea: Ce educaţie mai primesc elevii?

 

2 COMENTARII

  1. Face si ea lucruri pe care le face si partidul ei (PDL). Ea insasi este pusa ilegal in functia de director, pentru ca are calificativul nesatisfacator dat de ISJ Dolj (din cate stiu Leliaora Nicola i-a acordat acest calificativ). Dar “sangele portocaliu” este mai presus de lege. Acolo totul se petrece sub atenta supraveghere a fam. Dianu (Gina Dianu – sefa PDL-istelor, Mihai Dianu – seful PDL-istilor). Directoare de la Sc. Nr. 2 Poiana Mare este pusa si mentinuta in functie de fam. Dianu, buni prieteni cu raposata Diana Maria Busoi, dar si cu Mihaela Cristina Motateanu si alti PDL-isti de la organizatia centrala Dolj. Aici puteti vedea ce fel de oameni conduc acum PDL Poiana Mare:
    http://actualitateacalafeteana.blogspot.com/2010/03/consilier-local-din-poiana-mare-beat-la.html
    http://www.gds.ro/Eveniment/2010-05-22/Directorul+de+la+Poiana+Mare,+demis

Comments are closed.