Aseară, alb-albaştrii au făcut pasul decisiv spre liga secundă – Muşcătura letală

1
428

Universitatea nu a avut nicio reacţie în faţa lui Dinamo, pierzând lamentabil

Universitatea Craiova – Dinamo 0-2

Au marcat: Kone ’5, Bakaj ’40.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 4.000

Universitatea: Lung jr. – Dănănae, Gugu, Stoica, Buşu – Prepeliţă, Lopez (’46 Gângioveanu), Ologu – Stoianof (’77 Dina), M. Costea (’66 Buleică) – Subotici. Antrenor: Silviu Lung.

Dinamo: Bălgrădean – Rubio, Grigore, Moţi, Diabate – Bakaj, Kone, C. Munteanu (’77 Mărgăritescu) – Torje (’81 Ganea), Ţucudean (’66 Dănciulescu), Alexe. Antrenor: Ioan Andone.

Arbitri: Alexandru Tudor – Radu Ghinguleac (ambii din Bucureşti), Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea). Rezervă: Mihai Ene (Bucureşti).

Observatori: Stan Prodan (Alexandria), Hacic Garabet (Constanţa).

Cartonaşe galbene: Ologu ’3 / Moţi ’35, C. Munteanu ’43, Mărgăritescu ’88.

„Aici este Craiova, e mereu atmosfera aceasta”. Acest răspuns îl primea dinamovistul Diop din partea coechipierilor săi când a întrebat de ce s-a dezlănţui iadul pe „Ion Oblemenco” atunci când „câinii” au ieşit de la vestiare. Un alt african, Kone, 8 ani mai târziu, marca în debut de meci în faţa unor tribune descompletate, nostalgice după vremurile în care dacă nu veneai cu cel puţin 3 ore înainte de meci rămâneai la porţi. Cea mai scăzută asistenţă din istoria derby-urilor cu Dinamo a venit doar ca să se răcorească puţin înjurând rivalul de moarte, dar mai ales pentru a-i solicita plecarea actualului patron. Scandările „Pleacă Mititelu!” au dominat atmosfera, chiar dacă la oficială lângă patron a luat loc chiar Cornel Stroe, în cea mai neinspirată asociere de imagine din carieră a preşedintelui Craiovei Maxima. Ce s-a întâmplat pe teren a contat doar pentru statisticieni şi pentru a mai amplifica protestele fanilor, pentru că Dinamo s-a distrat cu debusolata echipă care nici nu-şi mai recunoaşte antrenorul după atâtea schimbări pe banca tehnică. Majorarea scorului a venit pe filieră albaneză, Bakaj concretizând slalomul lui Torje în banda stângă şi prilejuind afişarea unui mesaj sugestiv în galeria oaspeţilor: „Noapte bună, Craiova!” Partea secundă a început cu lovitura liberă a lui Cătălin Munteanu scoasă miraculos de Lung junior, în timp ce seniorul de pe bancă, alături de Tăbârcă şi Biţă, se gândea cum naiba reuşea Piţi în tur să domine clar pe Dinamo de două ori în patru zile chiar în „Groapă”. De această dată „câinii” au făcut spectacol, Torje şi Ţucudean reuşind două foarfeci de efect, refuzate politicos de Lung cu două plonjoane în nota execuţiilor dinamoviste. Pentru a păstra tradiţia confruntărilor Craiova – Dinamo, Tudor a închis şi el ochii la un penalti la Prepeliţă în ultimul minut. Pe nimeni nu mai interesa însă.

În antepenultima etapă a sezonului capacul pe tronul Ştiinţei a fost trântit violent tocmai de duşmanul de tradiţie într-o atmosferă care a semănat cu o înmormântare, şi nu cu o sărbătoare, cum se obişnuia în Bănie când venea Dinamo. Retrogradarea se stabilise însă demult, cam de când i-a fost închisă în nas lui Victor Piţurcă uşa cantonamentului din Lunca Jiului. Aventura echipei lui Mititelu şi „a copiilor, copiilor, copiilor” săi în Liga I a început dezastruos acum 5 ani, cu un 0-4 cu Dinamo şi s-a încheiat mult mai sinistru, chiar dacă decât cu un 0-2.

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.