Încă o vacanţă la bibliotecă pentru copiii de la Centrul “Aripi de Lumină”

0
357

La începutul acestei luni, Centrul de Copii „Aripi de Lumină” a semnat un nou parteneriat „de vacanţă” cu Biblioteca Judeţeana „Alexandru şi Aristia Aman”. Devenită deja o tradiţie, colaborarea a reînceput din prima zi a lunii iulie, iar parteneriatul amintit are în vedere participarea copiilor beneficiari ai aşezământului la un program de petrecere a timpului liber, pe parcursul a două luni de vacanţa de vară – iulie şi august.

La fel ca în vara trecută, şi de data aceasta micuţii vor lua parte la activităţi educativ-recreative, ateliere de lucru şi jocuri, menite să stimuleze comunicarea, creativitatea şi spiritul de echipă.

«După experienţa din vara trecută, copiii s-au înscris bucuroşi şi în programul din acest an. Este evident că timpul petrecut de ei aici, între oameni primitori, deschişi să le îndrume paşii spre lumea cărţilor, a fost foarte preţuit de copiii noştri. Majoritatea provenind din familii modeste, ei au avut de ales între a-şi petrece vacanţă de vară în curtea sărăcăcioasă ori în faţa blocului şi aici, în sălile răcoroase şi pline de bogăţie spirituală ale bibliotecii. Desigur, alegerea a fost uşoară! S-a împlinit dorinţa noastră: acest parteneriat s-a transformat într-o prietenie frumoasă între copii şi bibliotecă. Dincolo de acest aspect, copiii trăiesc aici experienţe pozitive şi cunosc activităţile unei instituţii de cultură ce contribuie la propria lor formare şi dezvoltare», a spus coordonatoarea Centrului de Copii „Aripi de Lumină”, Renata Bănescu.