Craiovenii „reamenajează” parcul preferat

0
308

În perioada 1-27 mai, craiovenii sunt invitaţi să decidă care este parcul din oraş care are cea mai mare nevoie de reamenajare. Asociaţia „Vasiliada”, în parteneriat cu Primăria Craiova şi compania de credite de consum Provident Financial România, au lansat programul „Fiecare parc are povestea lui!”, prin care locuitorii pot să voteze unul dintre cele trei parcuri selectate cu ajutorul autorităţilor locale şi propuse pentru reamenajare: parcul din zona Liceului „Marin Sorescu”, Parcul Crizantemelor (Puşkin) şi spaţiul de joacă din cartierul Cerna.

Parcul Crizantemelor este situat în zona centrală oraşului. Cu un foişor şi două spaţii de joacă pentru copii, spaţiul se aglomerează adesea, fiind singurul cu această destinaţie din zonă. De cealaltă parte, Parcul „Marin Sorescu” din cartierul 1 Mai nu este prevăzut cu nici un loc de joacă pentru copii sau loc de relaxare, deşi acestea sunt foarte puţine în cartier. La marginea oraşului, într-o zonă mai puţin circulată este situat cel de-al treilea parc, prevăzut cu diferite echipamente (leagăn, tobogan) în stare avansata de degradare şi nesigure pentru copii. Şi aici localnicii ar avea nevoie de un parc adevărat. Locaţia care va primi cele mai multe voturi din partea comunităţii locale va fi reamenajată în luna iunie, printr-o finanţare asigurată integral de Provident. În plus, compania se va implica activ în modernizarea parcului câştigător cu peste 30 de voluntari.

După Galaţi, Iaşi şi Cluj-Napoca, a venit rândul Craiovei

Proiectul de responsabilitate socială a fost iniţiat în 2010 şi va continua anul acesta în mai multe oraşe importante din ţară. În perioada iunie-octombrie 2010, s-au acordat micro-finanţări pentru reabilitarea a două parcuri în Galaţi şi Iaşi, dar şi construirea de la zero a unui parc rustic în Cluj-Napoca. La Craiova, s-au implicat în implementarea proiectului Primăria şi Asociaţia „Vasiliada”. «De 10 ani, oferim prin proiectele şi programele noastre răspunsuri la nevoile sociale cu care se confruntă oamenii şi comunităţile din sudul României, iar unul dintre principalele noastre obiective strategice este acela de a contribui la dezvoltarea sentimentului de responsabilitate socială în Oltenia. Considerăm că proiectul „Fiecare parc are povestea lui” a reuşit să creeze cadrul în care autoritatea locală, mediul economic privat şi societatea civilă s-au putut reuni într-un frumos gest de filantropie comunitară», a declarat pr. Adrian Stănulică, preşedintele Asociaţiei „Vasiliada.

Cum puteţi vota?

Pentru a alege parcul preferat, craiovenii pot intra pe site-ul www.parcultau.ro sau pot vota pe loc, la unul din voluntarii asociaţiei care vor fi prezenţi în mai multe zone ale oraşului. În plus, Provident le va oferi clienţilor săi posibilitatea să voteze de acasă, prin intermediul agenţilor companiei.