Habitat Craiova selectează familii pentru construcţia de locuinţe

0
353

Familiile craiovene care au nevoie urgentă de o casă şi sunt dispuse să se conformeze unor criterii de bază pot obţine una, în cadrul  programului de locuinţe Habitat.

Habitat pentru Umanitate revine în Dolj cu un nou proiect, destinat într-ajutorării persoanelor care nu au un adăpost sau locuiesc în condiţii improprii. Vor fi selectate zece familii din Craiova, cărora le vor fi ridicate case în localitatea Preajba, după sistemul “sunt ajutat, ajut”.

“Lansăm  procesul de selecţie a familiilor pentru zece locuinţe, care se vor construi în cadrul  programului Habitat. Selecţia familiilor se bazează pe trei criterii principale: nevoia şi urgenţa unei locuinţe; disponibilitatea de a voluntaria alături de Habitat şi existenţa unui venit constant, care să permită plata unor rate mici, fără profit şi fără dobândă. După cum ştiţi, ratele sunt folosite la construcţia sau renovarea altor locuinţe Habitat, pentru alte familii aflate în dificultate”, spune Viorel Ofiţerescu, directorul executiv al Asociaţiei Habitat pentru Umanitate Craiova.

Solicitanţii trebuie să participe la ridicarea caselor

Totodată, pentru a beneficia de o locuinţă construită prin programul Habitat for Humanity, solicitanţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: titularul cererii să aibă domiciliul în Craiova de cel puţin trei 3 ani, să nu deţină în proprietate locuinţă sau să nu fi deţinut una în ultimii 3 ani, iar venitul net al familiei sale să se situeze între 1.400 şi 2.200 de lei, însă nu mai puţin de 400lei/membru de familie. Nu în ultimul rând, solicitantul trebuie să manifeste disponibilitatea de a lucra voluntar la construcţiile aflate în desfăşurare.

Două etape de selecţie

Luarea în evidenţă pentru preselecţie se face printr-o cerere-tip, care se găseşte  la sediul din Craiova al organizaţiei, de pe strada „Alexandru Odobescu” nr. 1, de luni până vineri, între orele 10.00-16.00, începând cu data de 2 iulie şi până la data de 15 august 2012. “Aceasta este prima etapă a selecţiei, urmând ca cea de-a doua, care constă în patru sesiuni de informare, la care trebuie să participe ambii soţi, să înceapă pe 20 august 2012. Prima sesiune de informare va avea loc pe 20 august a.c., de la ora 18.00, într-un spaţiu care va fi comunicat din timp. Prezenţa familiilor înscrise la aceste sesiuni este obligatorie şi doar familiile care au participat la toate cele patru sesiuni de informare vor putea să-şi depună dosarul cu actele necesare procesului de selecţie”, precizează reprezentantul Habitat Craiova.

În Bechet a fost ridicat un cartier Habitat

Habitat for Humanity Craiova a fost înfiinţată în 2005 şi, la numai un an, a fost recompensată de HFH Internaţional cu premiul “Millard Fuller Award for the Disaster Response Program” pentru acţiunile sale de sprijin şi ajutor acordat pentru refacerea locuinţelor, în urma inundaţiilor din anul 2006. În 2008, Primăria Bechet a donat 2,4 ha de teren către Habitat Craiova, unde au fost construite primele 14 case ale primului cartier Habitat din Bechet. În Craiova au fost construite opt case noi şi 33 de familii au fost incluse în programul de renovare si reabilitare. La nivel de ţară, Habitat pentru Umanitate a ajutat 2.326 de familii.