Atenţie: Scăldatul, interzis în Jiu!

0
275

Râul Jiu nu este amenajat pentru înot, atrag atenţia responsabilii din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) “Jiu”. În fiecare an, pe timpul verii, sute de oameni preferă să se scalde în Jiu, în ciuda pericolului de înec şi a numeroaselor cazuri de deces înregistrate ca urmare a nerespectării avertismentelor adresate în acest sens.

Cum temperaturile cresc de la o zi la alta şi odată cu ele tendinţa cetăţenilor de a se răcori în apele Jiului, Administraţia Bazinală a anunţat că este interzisă îmbăierea în apele curgătoare, acestea neîndeplinind condiţiile pentru a fi folosite în acest scop. De altfel, ABA “Jiu” a luat măsurile necesare în privinţa atenţionării asupra pericolului pe care îl prezintă înotul în râu.

«Pentru a conştientiza populaţia de riscul pe care şi-l asumă dacă se scaldă în apele Jiului – expunere la îmbolnăvire şi înec –, Administraţia Bazinală de Apă “Jiu” Craiova a amplasat pe malul râului Jiu plăcuţe cu “Scăldatul interzis!”. Suntem conştienţi  că  panourile de avertizare nu sunt de ajuns pentru a-i opri pe cetăţeni să facă o baie în Jiu, de aceea subliniem faptul că râul Jiu nu este loc amenajat pentru scăldat, chiar dacă zeci de oameni care nu respectă interdicţia vin zilnic să înoate aici. De aceea, rugămintea noastră către cetăţeni este să  respecte avertismentul!”», atenţionează purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale “Jiu”, Camelia Bărbuţu.