Cursuri gratuite pentru pensionari, la Biblioteca Judeţeană

0
361

Până pe data de 5 mai, la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” au loc înscrieri la cursuri de calculatoare, Limba engleză, lectură şi de înfiinţare a unei trupe de teatru, care urmează a se desfăşura în cadrul proiectului Clubul Pensionarilor (For Ever Young / Mereu Tânăr). Cursurile vor fi gratuite, prin organizarea lor instituţia propunându-şi să ofere pensionarilor din municipiul Craiova un mod plăcut de socializare şi petrecere a timpului liber.

«Biblioteca publică reprezintă un nod important al comunicării informaţionale şi culturale în viaţa unei comunităţi, prin numeroasele sale roluri, dintre care unul este de mediu de comunicare şi socializare. Pe lângă copii şi tineri, bătrânii ne impresionează foarte mult prin faptul că într-o privire şi nişte riduri ei îşi oglindesc o viaţă întreagă, o înţelepciune şi o experienţă trăită uluitoare, pe care noi trebuie să o apreciem», spun reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”. Acesta este şi scopul proiectului Clubul Pensionarilor (For Ever Young / Mereu Tânăr), care urmează a fi lansat de instituţie pe data de 9 mai a.c. şi prin care pensionarilor din Craiova le vor fi oferite, de luni până joi, patru cursuri: de calculatoare, Limba engleză, lectură şi de înfiinţare a unei trupe de teatru.

Cursurile de calculatoare vor consta în învăţarea tehnoredactării unui document, folosirea poştei electronice, utilizarea programului de legislaţie Legis şi navigarea pe Internet. Cursurile de Limba engleză vor avea ca obiectiv învăţarea cuvintelor uzuale, dar şi îmbogăţirea vocabularului necesar întreţinerii unei conversaţii. Cursurile de lectură se vor baza pe prezentarea noutăţilor editoriale achiziţionate de bibliotecă, dezbaterea unor teme din literatura română şi universală, precum şi vizionarea ecranizărilor unor opere celebre. Înfiinţarea unei trupe de teatru cu persoane de vârsta a treia a pornit de la dorinţa de a demonstra că se poate experimenta la orice vârstă schimbarea fotoliului de spectator cu cel de actor. Astfel, sub luminile reflectoarelor se va da viaţă unor îndrăgite personaje.

Înscrierile la cele patru cursuri au început deja şi se fac până pe data de 5 mai, la secretariatul Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”, din strada „Mihail Kogălniceanu” nr. 9, sau la numerele de telefon 0351/432.069 şi 0251/532.267, între orele 9.00 şi 15.00. Cursurile se vor desfăşura cu grupe de câte zece participanţi şi vor putea fi frecventate gratuit de pensionari.