Corala Academică a Filarmonicii “Oltenia”, în Piaţa Prefecturii

0
323

 Filarmonica “Oltenia” îşi deschide stagiunea estivală cum altfel decât în aer liber. În această sâmbătă, cu începere de la ora 20.00, craiovenii sunt aşteptaţi în Piaţa Prfecturi pentru a petrece o seară agreabilă în compania muzicii.  În concertul de deschidere,  ne vom întâlni cu Corala Academică a Filarmonicii “Oltenia”, dirijată de tânăra Manuela Enache.

Sub genericul „Oda bucuriei”, Corala Academică a Filarmonicii “Oltenia,” dirijată de Manuela Enache, îi va delecta pe craioveni cu un program muzical antrenant şi variat în aşa măsură încât îl va provoca şi pe cel mai pretenţios consumator de muzică. Seara se deschide chiar cu Ludwig van Beethoven şi a sa “Oda bucuriei” din Simfonia a IX-a în Re minor, op. 125. Vom putea asculta Thomas Morley cu “Fire, Fire, My Heart”, Pierre Passereau cu “Il est bel et bon”, Donald Watso cu “My Blue Heaven”; Georges Bizet cu  Corul din “Arleziana”, Iacob Mureşianu cu “Neică, neiculiţă”, Grigoraş Dinicu cu “Hora Staccato”, Gheorghe Danga cu “Sârba-n căruţă” şi “Sârba pe loc” şi Pretorian Vlaiculescu cu“Brâul amestecat”.


Dirijorul Manuela Enache:

Născută în anul 1984, Manuela Enache a început studiul viorii la vârsta de opt ani, sub îndrumarea mamei sale. A urmat, apoi, cursurile Liceului de Artă „Marin Sorescu” (clasa de vioară).  În perioada 2004 – 2008 şi-a continuat pregătirea muzicală în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, specializarea Dirijat cor academic.

În 2010, a absolvit cursurile de master ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (Stilistică dirijorală), iar în perioada 2009 – 2010 a beneficiat de o Bursă de studii în cadrul Conservatorului din Birmingham/Marea Britanie (specializarea Dirijat coral).

În prezent, Manuela Enache este maestru de cor al Filarmonicii „Oltenia”, dirijor al Corului de Copii al Filarmonicii „Oltenia” şi profesor în cadrul Liceului de Artă „Marin Sorescu” din Craiova.