Baronesa Emma Nicholson, în vizită oficială la Craiova

0
398

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului  în parteneriat  cu Asociaţia Children’s High Level Group şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj organizează în acest weekend faza naţională a Concursului de dans „Împreună pentru viitor”. Acţiunea face parte din Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (SNAC), o iniţiativă a Guvernului României, care sprijină integrarea copiilor cu dizabilităţi în societate. Concursul debutează cu o paradă a participanţilor pe traseul Primăria Municipiului Craiova – Casa de Cultură a Studenţilor, în intervalul orar 915 – 1000.

La acest eveniment şi-a anunţat participarea şi Baronesa Emma Nicholson (foto), Co-Preşedinte al Grupului la Nivel Înalt pentru Copiii României, Înalt Reprezentant pentru Protecţia şi Îngrijirea Copilului pentru România, care susţine şi o conferinţă de presă în Sala Oraşelor de la Prefectura Dolj, la ora 14.00.

În ceea ce priveşte concursul, vor participa 244 elevi constituiţi în echipaje din 17 judeţe ale ţării şi capitală, care vor susţine momente de dans modern şi tradiţional în care elevi voluntari din şcolile de masă evoluează pe scenă alături de elevi cu dizabilităţi.

Acţiunile comunitare din cadrul SNAC oferă oportunităţi şi şanse egale de afirmare tuturor copiilor, fie că sunt cu dizabilităţi, provin din medii sociale defavorizate sau din şcoli obişnuite.