Studenţii medicinişti, în campanie pentru sănătatea craiovenilor

0
359

Asociaţia Studenţilor Medicinişti din Craiova va derula în următoarele două săptămâni o serie activităţi de informare, educare şi conştientizare a populaţiei asupra importanţei păstrării stării de sănătate. Acţiunile îi vor viza atât pe copii, cât şi pe adulţi. 

Campania pentru informarea populaţiei debutează astăzi cu o simulare de accident în zona MC Donalds prin care se urmăreşte atât conştientizarea şoferilor care rulează cu viteză pe străzile oraşului, cât şi a pietonilor care se pot angaja neregulamentar în traversare. Tot astăzi, începând cu ora 19.00, craiovenii pot participa la o conferinţă despre boala Parkinson susţinută de doctorul Călugăru în sala de Marmură de la Casa de Cultură a Studenţilor.

„Vor fi prezentate primele simptome ale bolii, dar şi tratamentul specific. Prin această conferinţă urmărim să educăm populaţia să recunoască la timp persoanele care au această afecţiune, tot mai prezentă în rândul oamenilor, pentru diagnosticare la timp,”, a precizat Alina Buşan,  vicepreşedinte cu probleme interne în cadrul Asociaţiei Studenţilor Medicinişti.

Craiovenii care nu vor ajunge la această conferinţă vor primi mâine de la studenţi fly-ere cu informaţii despre această boală.

O nouă luptă împotriva fumatului

Pe 31 mai studenţii medicinişti vor porni o nouă acţiune împotriva fumatului „No tabac”.  „În această campanie vom împărţi pliante şi diverse obiecte în schimbul uneia sau mai multe ţigări pentru a conştientiza importanţa renunţării la fumat. Această acţiune se derulează de mulţi ani în Craiova. Pe 31mai este Ziua Antifumat şi parteneri de la Direcţia Antidrog şi Direcţia de Sănătate Publică. Încercăm să atragem atenţia prin mai multe activităţi asupra”,  a  mai spus Alina Buşan.

Sănătate pentru copii

În ceea ce priveşte copiii, Asociaţia Studenţilor Medinişti, săptămâna viitoare studenţii se vor întâlni cu şcolarii şi preşcolarii şi vor derula diverse acţiuni pentru a-i convinge pe copii să meargă la medic. De 1 iunie îi vor vizita pe elevii de la Şcoala „Sfântul Vasile” şi le vor organiza o petrecere specială care să le aducă bucurie de Ziua Copilului.  «Aceste activităţi nu sunt singulare. „Anul acesta am organizat două proiecte, unul adresat copiilor de şcoală primară „Micii sanitari”, care s-a derulat week-endul trecut, fiind etapa naţională la Păltiniş, unde Craiova a câştigat locul II. Sănătate în paşi de dans este u alt proiect care s-a derulat în parteneriat cu Casa Studenţilor, care promovează un mod de viaţă sănătos prin mişcare zilnică, care s-a finalizat cu o etapă naţională la care Craiova a obţinut tot locul al II-lea», a mai spus vicepreşedintele Asociaţiei Studenţilor Medicinişti din Craova.