Deţinut de la Penitenciarul Craiova internat după ce şi-a bătut un cui în cap

1
644

Un deţinut încarcerat la Penitenciarul Craiova a fost internat, ieri-dimineaţă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, după ce şi-a bătut un cui în frunte. Acesta fusese adus la unitatea medicală şi cu o zi înainte, respectiv joi, când şi-a bătut, de fapt cuiul în cap, însă a refuzat internarea. Peste noaptea rana s-a infectat însă, astfel că ieri a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, este încarcerat în Penitenciarul Craiova din anul 2009 şi are de executat o pedeapsă de patru ani şi două luni pentru tentativă de furt calificat. Reprezentanţii locului de detenţie spun că deţinutul n-a vrut să spună de ce a recurs la acest gest şi că ar suferi de afecţiuni psihice. “El le-a declarat cadrelor penitenciarului că a făcut asta din motive personale. Bărbatul figurează în evidenţele penitenciarului cu afecţiuni psihice”, a declarat Cătălin Borleanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Craiova.

Medicul Alexandru Cameniţă, de la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, ne-a povestit că deţinutul a fost adus, iniţial, la unitatea medicală, în cursul zilei de joi. A refuzat însă internarea, astfel că a fost dus înapoi, în penitenciar. Ieri a revenit, întrucât locul s-a infectat, iar asta îi poate pune viaţa în pericol. “Este vorba despre un deţinut de 42 de ani, care şi-a bătut un cui în frunte. Este o situaţie periculoasă, pentru că e un început de infecţie acolo. Pentru noi este simplu să scoatem cuiul, însă nu pot garanta pentru ce se întâmplă zilele următoare, din cauza pericolului de meningită. Va rămâne internat, sub observaţie şi va primi tratament cu antibiotic”, ne-a explicat dr. Alexandru Cameniţă.

1 COMENTARIU

  1. cand a furat nu sa gandit ca face rau si ajunge la puscarie nu la hotel de 5 stele?Traiesc minunat in puscarie cei ce fac rau semenilor nostri,au mancare mai buna ca in spitale,medicamente,medici la funduletul lor,baie,cazare,sali de forta ,chear si femei.Toate pe bani nostri si dupa ce se liberaza omoara,violeaza,talharesc si fura din nou.Pentru un pacient obisnuit nu sunt medicamente si sunt trimisi apartinatorii sa le cumpere de la farmaciile din zona pe bani foarte multi.Daca si-a batut singur cuiul in cap sa fie sanatos si sa mai termine cu fitele.Poate vrea sa prinda Europa Libera si nu avea antena.Opinia publica este prea ingaduitoare cu astfel de specimene dar sar putea ca cineva sa se sesizeze si sa le dea numai ceia ce merita.Puscaria a devenit o facultate un lux si nu un loc de groaza de care sa fugi ca dracu de tamaie.Gardieni puneti tata pulanele pe ei cand o cauta cu lumanarea.

Comments are closed.