A demarat campania „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”

0
289

În cadrul unei conferinţe de presă organizate ieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, a fost lansată campania de informare a opiniei publice „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”, reprezentanţii structurilor din cadrul MAI ieşind apoi în centrul Craiovei, unde au fost împărţite materiale informative tuturor cetăţenilor cu drept de vot.

Conferinţa de presă a fost deschisă de comandantul IPJ Dolj, comisar-şef Constantin Nicolescu, care este şi şeful Comandamentului Judeţean Operaţional constituit pentru planificarea şi gestionarea misiunilor destinate asigurării bunei desfăşurări a alegerilor pentru administraţia locală. “După cum ştiţi, pe 10 mai a.c. a fost demarată la nivel naţional o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la consecinţele pe care le au mita electorală şi votul ilegal. Astăzi, lansăm oficial această campanie a Ministerului Administraţiei şi Internelor şi la nivelul judeţului nostru, iar poliţiştii de proximitate şi nu numai ei au început deja să împartă pliantele şi să discute cu cetăţenii pe această temă. Ne dorim ca atât campania electorală, cât şi alegerile să se desfăşoare fără evenimente neplăcute în judeţ, iar pentru o informare corectă, coerentă şi pentru furnizarea unui mesaj unic a fost constituit Centrul de Comunicare Judeţean, din care fac parte purtătorii de cuvânt ai unităţilor din cadrul MAI, la comanda căruia este purtătorul nostru de cuvânt, comisar-şef Adrian Căpraru”, a declarat comisar-şef Constantin Nicolescu.

“Scopul acestei campanii este informarea unui număr cât mai mare de cetăţeni cu privire la faptele prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale şi în mod special asupra mitei electorale şi a votului ilegal, care se pedepsesc cu închisoarea. În perioada următoare vom organiza numeroase activităţi de distribuire a materialelor informative, atât în mediul urban, cât şi în localităţile din mediul rural, pentru că ne dorim să prevenim orice încălcare a legislaţiei”, a spus comisar-şef Adrian Căpraru.

Din Centrul de Comunicare Judeţean Dolj fac parte ofiţerii de presă ai celor două unităţi de jandarmi – cpt. Cosmin Mirea de la GJMb Craiova şi lt. Ion Ţapu de la IJJ Dolj –, purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, mr. Florin Cocoşilă şi purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj, subinspector Ionuţ Gheonea.

După încheierea conferinţei de presă, toţi membrii Centrului de Comunicare Judeţean Dolj, împreună cu poliţişti de proximitate, au împărţit craiovenilor pliante şi le-au explicat ce înseamnă mita electorală, ce presupune votul ilegal şi că ambele fapte se pedepsesc cu închisoarea. Mulţi dintre cei opriţi au părut interesaţi de sfaturile primite şi le-au considerat binevenite. Unii însă au spus că informaţiile privind mita electorală ar trebui să ajungă la alţii…

 

Comandantul IPJ Dolj a prezentat şi modul în care au fost împărţite paza şi protecţia celor 519 secţii de votare din judeţ. Astfel de 269 de secţii de votare vor răspunde poliţiştii doljeni, 94 vor reveni Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, 12 Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, 57 Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj, 76 ISU Dolj şi 11 secţii de votare vor reveni Secţiei de Poliţie Regională Craiova. De transportul buletinelor de vot de la tipografie sau de la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţean la birourile electorale comunale se vor ocupa poliţişti desemnaţi de la posturile comunale, secţiile rurale şi câte un lucrător de la poliţiile orăşeneşti sau municipale.