FRF a „pasat” Universitatea Craiova de la Mititelu la autorităţile din Bănie – Ştiinţa a murit, trăiască Ştiinţa!

0
321

Adunarea Generală a FRF a ratificat hotărârea Comitetului Executiv de dezafiliere a echipei lui Mititelu şi a oferit un loc în eşalonul secund pentru Universitatea – echipa oraşului Craiova

Întrunită ieri, Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal a validat ieri decizia Comitetului Executiv al FRF, luată acum 10 luni, de a dezafilia clubul lui Adrian Mititelu. Au fost 168 de voturi pentru dezafiliere, 18 abţineri şi 5 voturi împotrivă, hotărârea fiind astfel ratificată. ”O decizie dreaptă pentru o societate nouă”, a spus Sandu.  Totodată, FRF a oferit un loc în Liga a II-a oraşului Craiova, echipa urmând să intre astfel în subordinea autorităţilor din Bănie, cel desemnat de Mircea Sandu să se ocupe de organizarea noului club fiind fosta glorie a Craiovei Maxima, Sorin Cârţu. FRF urmează să dea în judecată ANS deoarece a eliberat Certificatul de Identitate Sportivă pentru Universitatea Craiova, treptat palmaresul Universităţii Craiova urmând a fi alipit noii echipe. „Având în vedere că nu e normal ca un oraş să sufere din cauza unei persoane iresponsabile, propun Adunării Generale să acorde un loc în Liga a II-a pentru o echipă din oraşul Craiova, urmând ca autorităţile locale să înscrie formaţia. Domnule Cîrţu, preluaţi frâiele, constituiţi o nouă echipă formată din foste glorii, autorităţi locale şi oameni de afaceri, pentru că federaţia v-a dat acest drept astăzi. Craiova va avea din nou fotbal. A fost dezafiliată FC U Craiova SA, societatea lui Mititelu, se va înfiinţa Universitatea Craiova, echipa oraşului” a fost discursul şefului FRF. Sorin Cîrţu şi Radion Cămătaru au fost invitaţi special de FRF la Adunarea Generală. Mircea Sandu i-a atacat pe Marian Iancu şi Adrian Mititelu, considerând că sunt doi oameni care distrug fotbalul. ”Sunt oameni care nu merită să facă parte din lumea noastră. Adrian Mititelu şi Marian Iancu au nenorocit nu doar două cluburi mari, ci şi două oraşe de tradiţie. Adrian Mititelu a adus grave prejudicii pentru ca a facut pact cu  diavolul. Este cel care a dat în primire mulţi oameni la DNA şi pe mulţi  i-a ameninţat cu darea în primire, de parcă DNA ar fi cine ştie ce sperietoare. Am depus 1.111 pagini pentru a contesta rezoluţia DNA”.

Mititelu: „E o infracţiune ce a făcut FRF”

Adrian Mititelu spune că această decizie nu produce efecte imediate deoarece doar instanţa poate pune în aplicare un astfel de fapt. „E ultima zvâcnire a lui Mircea Sandu. E o infracţiune foarte gravă ceea ce a făcut FRF-ul. Această hotărâre trebuie depusă la Tribunalul Bucureşti, ea nu produce efecte de astăzi, ci de abia după ce instanţele vor da o sentinţă definitivă. S-a lucrat toată săptămâna la chestia asta, doar maxim 24 de persoane au avut drept de vot în Adunarea Generală. E o simbioză între Sandu Mircea şi Neţoiu, iar Solomon să salveze în ultimul moment realegerea sa la funcţia de primar. Am încredere că justiţia va face dreptate în cele din urmă”, a spus Adrian Mititelu.