Găsiţi morţi, în spatele uşilor încuiate

0
305

Pompierii craioveni au fost solicitaţi, sâmbătă şi duminică, în trei cartiere din municipiu, pentru deblocarea uşilor unor apartamente, întrucât locatarii acestora nu le răspunseseră vecinilor. Din nefericire, în toate cele trei cazuri, în spatele uşilor încuiate au fost găsiţi proprietarii decedaţi.

Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au fost solicitate, în cursul zilei de sâmbătă, mai întâi pe strada “Maramureş”, din cartierul craiovean Rovine, la blocul nr. 21-23, unde locatarii imobilului anunţaseră că un vecin de-al lor nu răspunde la uşă. La faţa locului a ajuns un echipaj de descarcerare din cadrul Detaşamentului I Pompieri Craiova, după deblocarea uşii, în locuinţă fiind găsit decedat Liviu Şandru de 45 ani. Cea de-a doua intervenţie similară desfăşurată tot sâmbătă a fost în cartierul Craioviţa Nouă, la blocul 34 A. Bătrâna care locuia aici, Gheorghiţa Chelariu, în vârstă de 82 de ani, nu mai fusese văzută de vecini, aşa că aceştia au sunat şi au bătut la uşă, însă fără să primească răspuns. Au chemat pompierii care după ce au spart uşa, au constatat că era moartă.

Ieri, în jurul orei 11.00, un alt apel a venit de la locatarii blocului K1 din Brazda lui Novac. Oamenii de aici au simţit un miros neplăcut, venind dintr-unul din apartamente, şi pentru că proprietarul, Aurică Niţă, de 55 de ani, nu le-a răspuns, s-au gândit că s-a întâmplat ceva, aşa că au chemat pompierii. După ce au spart uşa, aceştia au constatat că bărbatul decedase de ceva vreme, întrucât cadavrul intrase în descompunere. Mirosul îngrozitor i-a scos pe oameni din apartamente, aceştia declarând că sunt câteva zile de când bărbatul nu mai fusese văzut.

“Am avut trei intervenţii ale echipelor de descarcerare, pentru deblocarea uşilor unor apartamente, din nefericire, în toate cazurile proprietarii fiind găsiţi decedaţi. I-am anunţat pe colegii noştri de la Poliţie, care au trimis şi echipe de cercetare în cele trei locaţii şi, din câte se pare, în toate cazurile a fost vorba despre persoane decedate din cauze naturale”, ne-a declarat mr. Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt al ISU Dolj.