Toate formaţiile din primul eşalon au primit licenţele pentru sezonul următor – Licenţe pentru toată Liga I

0
313

Viorel Duru a declarat că Universitatea Craiova nu a fost luată în calcul, nefiind afiliată la FRF şi neparticipând în competiţii

Viorel Duru

După ce anul trecut nu mai puţin de 5 echipe (4 din Liga I şi una din Liga a II-a care s-a clasat pe loc promovabil) nu au îndeplinit criteriile de licenţiere, printre care şi Universitatea Craiova, anul acesta nu au mai fost probleme din acest punct de vedere. Astfel, cel puţin cele 18 echipe din prima divizie au primit licenţa şi pentru sezonul următor, rămânând astfel doar problema licenţei pentru echipele care se vor clasa pe primele locuri în cele două serii ale eşalonului al doilea. „Comisia de licenţiere a cluburilor a pronunţat în data de 27.04.2012 deciziile privind cererile de acordare a licenţei formulate de cluburile participante în Liga I. Comisia de fond a acordat licenţa pentru Liga I, în sezonul 2012-2013, tuturor celor 18 cluburi solicitante. Deciziile pronunţate nu au fost atacate cu apel în termenul stabilit de Regulamentul de licenţiere, astfel că acestea au rămas definitive şi irevocabile prin neapelare.

Precizăm că, în cazul cluburilor participante în campionatul Ligii a 2-a, care au solicitat licenţa pentru Liga I în sezonul 2012-2013, Comisia de licenţiere a cluburilor va funcţiona în perioada 15 – 25 mai 2012. Deciziile Comisiei de Apel sunt definitive şi executorii pe plan naţional. Deciziile Comisiei de apel pot fi atacate cu recurs la Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne” se precizează într-un comunicat emis ieri de FRF. Viorel Duru, şeful Departamentului Licenţieri, a declarat că nu s-a mai întâlnit cu o asemenea situaţie până acum: „E primul an de când există acest program de licenţiere, fără probleme. Sunt 8 ani de program, trebuie salutată această zi, am ajuns la normalitate. Cluburile au înţeles din greşelile trecutului şi şi-au făcut cum trebuie temele. Să vedem la Liga a 2-a ce va fi, fiindcă acolo sunt ceva probleme”.

Universitatea nu a fost luată în calcul

În cazul Universităţii Craiova, Viorel Duru, s-a pronunţat: „Universitatea Craiova nu este o echipă afiliată la FRF şi nu a participat în competiţie, două reguli de bază, deci nu a avut calitate pentru a depune dosarul de licenţă pentru Liga I. Cazul clubului nu este reglementat, să vedem ce va stabili Adunarea Generală a FRF din 14 mai şi ulterior vor trebui stabilite reguli pentru acest gen de caz”. Adrian Mititelu spune însă că preşedintele acestei Comisii, Viorel Duru, a comis ilegalităţi în procesul de licenţiere şi că acesta este ultimul an în care se va mai ocupa de asta. Mititelu afirmă că va prezenta dovezi clare în acest sens. „E ultimul an în care Duru va mai acorda licenţele. Este inadmisibil ce poate să facă acest om, iar săptămâna viitoare o să vă prezint dovezi clare cu probe concrete ca să vedeţi şi voi ce ilegalităţi a putut să facă Viorel Duru. Acest sistem de licenţiere este nul de la A la Z, iar ei cunosc acest lucru şi de frică să nu-şi mai pună şi altă lume în cap s-au gândit să nu mai facă vâlvă ca să nu supere lumea. Aşteptaţi până săptămâna viitoare şi eu o să vă prezint dovezi cum acest om a putut să acorde licenţe. Doi oameni care se ocupau de licenţiere şi-au dat demisiile săptămânile trecute iar în locul lor nu au fost numit nimeni”, a declarat Adrian Mititelu.