APIA Dolj a centralizat 36.000 de cereri de sprijin la hectar

0
300

Agricultorii doljeni au depus, până ieri, 36.000 de cereri pentru primirea sprijinului la hectar, însumând peste 190.000 ha din suprafaţa totală arabilă a judeţului. Potrivit conducerii Agenţiei Judeţene de Plăţi pentru Intervenţie în Agricultură (APIA) Dolj, 400 dintre cererile depuse aparţin marilor fermieri din judeţ, ceea ce reprezintă jumătate din numărul marilor agricultori care au solicitat anul trecut sprijinul pe suprafaţă.

“Raportat la numărul total de fermieri care au depus în anii anteriori cereri pentru schema de sprijin la suprafaţă, cele 36.000 de solicitări înseamnă un procent de 65% de cereri depuse, procent care ne situează la nivel naţional pe locul al doilea”, a precizat Emil Călugăru, directorul APIA Dolj.

Fermierii mai au la dispoziţie două săptămâni pentru a completa cererile aferente schemei de sprijin pe suprafaţă, respectiv până la 16 mai a.c., perioadă care va continua apoi până la 11 iunie, însă cu penalizări pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere.

 

Statistica privind deţinătorii carnetelor de rentă viageră din judeţ arată faptul că din cei 3.500 de doljeni aflaţi în evidenţele APIA Dolj, 2.000 s-au prezentat deja pentru a le fi avizate carnetele.