Nicolae Ciucă, un partener de nădejde pentru Dolj şi Oltenia

0
38

Mandatul fostului prim-ministru Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, care va fi prezent joi, 21 noiembrie, ora 17:30, la Sala Polivalentă din Craiova, a adus un val de investiţii strategice în regiunea Olteniei şi în judeţul Dolj, care au avut drept scop modernizarea infrastructurii şi dezvoltarea economică a zonei. Aceste proiecte au vizat, printre altele, creşterea conectivităţii, îmbunătăţirea condiţiilor de trai şi valorificarea potenţialului cultural şi agricol al judeţului.

Un pilon esenţial al dezvoltării infrastructurii a fost construcţia drumurilor de mare viteză. Drumul de mare viteză dintre Calafat-Craiova-Lugoj, în valoarea de 1,1 miliarde de euro, va conecta Oltenia cu Banatul şi va facilita transportul de mărfuri către Europa de Vest, consolidând poziţia strategică a regiunii. La acesta se adaugă sprijinul consistent acordat finalizării lucrărilor la Drumul Expres Craiova-Piteşti, un proiect de origine liberală, o investiţie menită să sporească competitivitatea economică şi să atragă noi investitori în această parte a ţării.

De asemenea, Centura de Sud a Craiovei, un alt proiect rutier major, estimat la aproape două sute de milioane de euro, va ajuta la decongestiona traficul urban şi va lega eficient trei drumuri naţionale importante: DN 56 (Craiova-Calafat), DN 55 (Craiova-Bechet) şi DN 6 (Alexandria-Caracal-Craiova).


Conducta de gaze naturale Segarcea-Calafat, motor de dezvoltare pentru Dolj

Un proiect cheie pentru judeţul Dolj este, fără îndoială, construcţia conductei magistrale de gaze Segarcea-Băileşti-Pleniţa-Calafat-Poiana Mare, un proiect în valoare de 45 milioane de euro, pentru care Partidul Naţional Liberal a insistat foarte mult. Pe lângă faptul că acest proiect va alimenta cu gaze naturale numeroase localităţi din Sudul judeţului, va oferi, totodată, şi oportunităţi economice semnificative. Conexiunea energetică va atrage investitori şi va sprijini dezvoltarea economică a regiunii, reducând totodată decalajele dintre mediul rural şi cel urban.


Programul „Anghel Saligny“, investiţii pentru comunităţi

Un alt proiect liberal care va sprijini direct localităţile din mediul rural îl reprezintă Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, cu ajutorul căruia judeţul Dolj a beneficiat de peste 315 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii locale, inclusiv 135 de milioane pentru alimentarea cu apă şi canalizare şi 180 de milioane pentru drumuri şi poduri, îmbunătăţind considerabil calitatea vieţii pentru zeci de mii de locuitori.
Aceste investiţii sunt completate de reabilitarea sistemelor de irigaţii Ghidici-Rast-Bistreţ, Calafat-Băileşti şi Sadova-Corabia, proiecte în valoare de 143 demilioane de euro, care vor revitaliza agricultura, şi de proiectele de împădurire, esenţiale pentru protecţia mediului şi combaterea deşertificării, consolidând astfel dezvoltarea durabilă a regiunii.Aceste sisteme de irigaţii sunt vitale pentru creşterea productivităţii agricole, oferind fermierilor stabilitate în faţa schimbărilor climatice şi acces la resursele necesare pentru a valorifica potenţialul terenurilor.


Proiecte majore în sănătate şi cultură

Sectorul sănătăţii a fost unul prioritar pentru toate guvernările PNL, iar mandatul lui Nicolae Ciucă n-a făcut excepţie. De departe cea mai importantă investiţie din acest domeniu, pornită în mandatul preşedintelui PNL, este Spitalul Regional de Urgenţă Craiova, un proiect de peste 630 de milioane de euro, careva deservi întreaga regiune de Sud-Vest.

Un alt domeniu prioritar a fostcultura, acolo unde am văzut investiţii de peste 61,5 de milioane de euro, care sunt dedicate restaurării unor clădiri-simbol pentru capitala Olteniei, precum Colegiul Naţional „Carol I” şi Opera Română (20 milioane de euro), Palatul Administrativ al Judeţului Dolj (20 milioane de euro), Biblioteca Franceză „Omnia” (3,5 milioane de euro) ori Teatrul Naţional „Marin Sorescu” (18 milioane de euro).Aceste investiţii, sprijinite puternic de către PNL şi premierul Nicolae Ciucă, nu doar că protejează patrimoniul istoric al judeţului Dolj, dar contribuie şi la dezvoltarea identităţii comunitare şi la dezvoltarea turismului cultural. Aceste proiecte sunt o punte între trecut şi viitor, revitalizând spaţiile publice şi aducând beneficii economice şi sociale durabile.

Cod AEP: 11240002

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *