Târgul carierei în asistenţă socială

0
209

Colegiul Național al Asistenților Sociali din România (CNASR), în parteneriat cu UNICEF România și Asociația Comunelor din România (ACoR), desfășoară, în perioada aprilie 2023 – decembrie 2025, proiectul „Forța de muncă din serviciile sociale”, implementat în toate județele țării. Proiectul își propune să extindă pachetul minim de servicii pentru copii și să contribuie la profesionalizarea și extinderea rețelei de asistenți sociali în mediul rural, urmând ca 2.000 de comune să fie beneficiare ale activităților până la finalul proiectului.

FOTO : arhivă

Unul dintre obiectivele proiectului îl constituie profesionalizarea asistenței sociale și facilitarea angajării de asistenți sociali în mediul rural, proiectul fiind corelat cu o strategie mai amplă a Ministerului Muncii și Solidarității Sociale care va implementa măsuri de sprijin în acest sens. “În cadrul acestui proiect, CNASR organizează Târgul Carierei în Asistență Socială: Oportunități profesionale pentru asistenții sociali, un eveniment unic ce va avea loc la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, pe 14 noiembrie 2024, începând cu ora 11:00. La acest eveniment sunt invitați: reprezentanți ai autorităților publice județene și locale din județele Dolj și Olt; reprezentanți ai furnizorilor de servicii sociale publice și privați din regiune; asistenți sociali în  căutare de noi oportunități profesionale; studenţi și liceeni interesați de o carieră în domeniul social. Obiectivele acestui eveniment sunt ample şi le enumărăm: promovarea serviciilor sociale și a carierei în asistența socială,  prin facilitarea interacțiunii dintre profesioniști, instituții și tineri interesați de acest domeniu; oferirea de informații actualizate privind modificările legislative din domeniul asistenței sociale; creșterea încrederii asistenților sociali în oportunitățile de carieră și perspectivele de integrare pe piața muncii, în special în mediul rural; promovarea identității serviciilor sociale prin utilizarea materialelor promoționale de către furnizorii de servicii; facilitarea dezbaterilor privind procesul de ocupare a locurilor de muncă în asistență socială, în special în zonele rurale; crearea de oportunități de conectare între furnizorii de servicii sociale și actori relevanți, inclusiv primării, ONG-uri și instituții academice; informarea cu privire la oportunitățile de calificare pentru cei care își doresc o carieră de asistent social sau tehnician în asistență socială; informarea primăriilor fără asistenți sociali angajați , despre modalitățile de îndeplinire a obligațiilor legale de a furniza servicii sociale.

Parteneri în organizarea evenimentului sunt Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, Asociația Comunelor din România (ACoR) Dolj, Facultatea de Științe Sociale a Universității din Craiova.

Modificările recente ale Legii asistenței sociale nr. 292/2011 aduc provocări noi pentru autoritățile publice din mediul rural, iar parte din soluție o reprezintă angajarea de asistenții sociali. Colegiul Național al Asistenților Sociali sprijină prin acest proiect autoritățile publice locale pentru a dezvolta servicii sociale care să răspundă eficient nevoilor reale ale comunităților rurale”, a precizat dr. Emilia Maria Sorescu, expert în cadrul proiectului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *