“Eu aleg”, proiect naţional care a ajuns şi în Dolj

0
147

La sfârşitul săptămânii trecute, în amfiteatrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj, a avut loc lansarea proiectului național „Eu aleg” în județul Dolj. Ghidul realizat în cadrul proiectului reprezintă o resursă importantă și necesară pentru cadrele didactice în susținerea orelor în învățământul non-formal, indiferent de cercul pe care îl frecventează copiii și elevii și, cu precădere, a orelor de dirigenție, datorită modului în care sunt structurate, dar, mai ales, a temelor prezentate.

Proiectul este inițiat de Asociația Maxwell și s-a desfășurat deja anul trecut în şapte județe, iar anul acesta se alătură și județul nostru. Asociația Maxwell România susține dezvoltarea tinerilor în eforturile lor de a se descoperi și dezvolta, în cadrul unui proiect sugestiv intitulat ”Eu aleg”. Astfel, pe baza unui ghid de lucru distribuit gratuit către elevii participanți, voluntarii, diriginții și învățătorii pot susține prezentări, mini-dezbateri, în care le vor vorbi copiilor despre valori, despre interacțiunea cu cei din jurul lor, despre respectul pe care trebuie să-l acorde colegilor, părinților, despre comportamente și atitudini care să-i facă pe cei mici să devină altruiști, comunicativi. Lecțiile din acest ghid au la bază teme actuale, în concordanță cu nevoile elevilor, dar și cu specificul învățământului românesc, pentru echiparea cu competențe pentru viață. În acest ghid elevii vor afla informațiile necesare pentru a se regăsi pe sine, așa cum sunt ei: tineri și lideri de succes, capabili să acționeze și nu să reacționeze la impulsuri și emoții, capabili să se conducă pe sine, să își adauge valoare și să poată vedea potențial în ei și în cei din jur. La acest eveniment au  participat reprezentanții I.S.J. Dolj, consilierii școlari, coordonatorii de proiecte și programe educative, directori ai unităților de învățământ.

Totul pentru elevi

Evenimentul a fost deschis de Eugen Groza, managerul regional al “Maxwell România” , care a subliniat importanța acestui proiect. Imediat, a luat cuvântul prof.dr. Daniel Alexandru Ion, inspector – general al ISJ Dolj, care a precizat: “Este un proiect despre copii. Titlul ales al proiectului este sugestiv. Cei mici trebuie ghidaţi şi mă bucur că văd colegi de-ai mei, cadre didactice, care se implică în acest proiect. Copiii trebuie să descopere că ei sunt liderii vieţii lor, iar educaţia are un rol esenţial  şi se face zi de zi, dar cu un parteneriat foarte puternic: cadru didactic – elev – părinte”. Prof. Irina Ştefana Broscaru, inspector – general adjunct al ISJ Dolj, a mentolat: “După ce a fost în şapte judeţe implementat, suntem onoraţi că proiectul a ajuns şi în Dolj. Şcoala înseamnă pregătirea pentru viaţă, iar dezvoltarea personală este un proces continuu”. La rândul său, prof. Aida Virginia Ionescu, inspector – general adjunct al ISJ Dolj, a declarat: “Mă bucur că fac parte din această echipă, care implementează proiecte ce se adresează copiilor. Ne dăm seama că este vorba de sistemul educaţional, unde nu se poate lucra decât în echipă”. La final, a vorbit şi Florin Băcioiu, managerul general al “Maxwell România”, care a punctat: “Am o dragoste pentru Craiova, fiind originar din Balş şi urmând, în urmă cu mai mulţi ani, cursurile actualului Colegiul Naţional Pedagogic “Ştefan Velovan”. Vreau să vă spun că suntem onoraţi de acest parteneriat cu ISJ Dolj, dar aş vrea să mai spun ceva – fără o colaborare între şcoală şi mediul de afaceri nu se poate realiza nimic, ţinând cont că toţii copiii sunt importanţi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *