“Toamna în Cetatea Băniei”, la Liceul Tehnologic de Transporturi Căi Ferate din Craiova

0
93

“Dragi iubitori de artă, vă invităm cu drag la vernisajul expoziției de arte vizuale “Toamna în Cetatea Băniei”, organizată de Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate (LTTCFR) din Craiova, la iniţiativa si cu susţinerea  prof.dr. Cristian Pătraşcu, împreună cu grupul de artă “Art Amicis”, aşa scrie în invitaţia lansată de conducerea instituţiei de învăţământ preuniversitart . Evenimentul a avut loc  pe 11 octombrie 2024, la ora 11:00, în incinta Liceului Tehnologic Transporturi Căi Ferate din Craiova şi, ceea ce se preciza în în invitaţie, s-a adeverit.

Peste 20 de artiști talentați, printre care se numără și elevi ai liceului, au încântat,  cu lucrările lor inspirate de magia toamnei. Expoziția promite o experiență vizuală de neuitat, plină de culoare, creativitate și emoție. “Sunt şi invitaţi speciali : Profesor OVIDIU BĂRBULESCU; Prof.Dr. în Arte Vizuale , EMILIAN POPESCU; Muzeograf MINUNA MATEIAS; Sef Secţie Muzeul de Etnografie si Folclor Casa Băniei Craiova Dr. IRINEL CĂNURECI. Nu ratați ocazia de a celebra arta locală și de a susține tinerii artiști din comunitatea noastră! Vă așteptăm cu drag să împărtășim împreună bucuria artei în acest cadru special. Aducem, în atenţia celor interesaţi, o parte din tradiţia oltenească”, a precizat prof.dr. Cristian Pătraşcu, director al LTTCFR Craiova.

Vorbesc specialiştii

Invitaţii, cu toţii de marcă, nu s-au lăsat aşteptaţi să vorbească, mai ales că scările şi holurile instituţiei de învăţământ au fost pline. Primul care a luat cuvântul a fost Irinel Cănureci: “Aducem în faţă tradiţiile, pe care nu trebuie să le uităm. Sunt ceea ce ne reprezintă ca oameni şi trebuie să ţinem cont de ele”.  La rândul său, Ovidiu Bărbulescu a menţionat : “Cunosc această şcoală din anul 1964 şi mă bucur că duce mai departe tradiţia. Nu pot decât să fiu mândru de ceea ce văd şi, mai ales, pentru sprijinul acordat artiştilor plastici”. Minuna Mateiaş a precizat : “Eu, ca un critic de artă, nu pot decât să mă bucur de această expoziţie, iar conducerea liceului merită toate laudele. Am văzut 30 de exponate, efectuate de 28 de artişti. Nimic mai frumos .”

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *