Expoziţie fotografică, la Craiova

0
20

Vineri, 11 octombrie, începând cu ora 18:00, la Centrul “Constantin Brâncuşi” din cadrul Muzeului de Artă Craiova va avea loc vernisajul expozitiei “Mirabilis”. Este una în cadrul căreia putem vorbi despre prezentarea unor creeaţii, pe o scenă importantă realizată de un artist fotograf.
Bogdan Panait este un fotograf craiovean, autor a numeroase expoziții de fotografie de portret și fine-art si conducator al unei școli de fotografie pentru începători și avansați. “Mirabilis” este o expoziție de fotografie de portret, construită în jurul ideii de a transpune, prin două modalități diferite de abordare tehnică, atmosfera și trăiri diferite în imagini cu volume, proporții și personaje identice. Chiar dacă ideea în sine poate părea pretențioasă, aceasta este de fapt un pretext pentru a realiza o expunere de fotografii de portret în stilul clasic, cunoscut, însă întotdeauna frumos și plăcut.
Jumatate dintre fotografii sunt realizate pe film, alb-negru, iar cealaltă jumătate sunt digitale, realizate într-o cromatică deosebită. Fiecare pereche de cadre pare a conține elemente identice, însă încercarea a fost aceea de a crea trăiri, stări și percepții diferite.
Invitat de onoare este fotograful Simion Buia, binecunoscut în lumea artistică românească si nu numai, realizator a numeroase expoziții de portret, filme documentare și cel care a imortalizat, prin fotografie, marea majoritate a actorilor români de pretutindeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *