Man City va rămâne fără “arhitectul” Txiki Begiristain

0
72

Txiki Begiristain (60 de ani), directorul sportiv al lui Manchester City, va părăsi clubul englez la sfârșitul acestui sezon, iar decizia pare legată de intenţia lui Pep Guardiola de a nu mai continua nici el pe “Etihad” din vara viitoare, el neprelungindu-şi până acum contractul, precum şi de procesul pentru încălcarea fair-play-ului financiar intentat celor de la City. Oficialul originar din Ţara Bascilor, fost atacant la FC Barcelona în anii 90, a ajuns în 2012 la City, fiind considerat “arhitectul” echipei care a câştigat tot ce se putea în fotbal în ultimii ani.

“Cetăţenii” se gândesc deja la un înlocuitor pentru Txiki Begiristain, iar acesta ar urma să fie ales tot dintre spanioli. Pe listă se află fostul coechipier al lui Txiki la Barcelona, Andoni Zubizarreta, fostul portar al Spaniei, care i-a mai preluat ştafeta lui Begiristain şi la Barcelona, iar acum lucrează alături de Villas Boas la FC Porto. De asemenea, în calcul sunt luaţi Quique Carcel, cel care a făcut minuni la Girona în ultimii ani, precum şi Hugo Viana, actualul director sportiv al lui Sporting Lisabona.

City se pregăteşte de o schimbare din toate punctele de vedere din varfa lui 2025, începând cu directorul sportiv Txiki Begiristain, continuând cu managerul Pep Guardiola, iar veteranii Gundogan şi De Bruyne îşi termină şi ei contractele, în timp ce unul dintre liderii echipei, Rodri, va absenta circa un an de zile, din cauza gravei accidentări suferite recent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *