“U” Craiova joacă azi la Galaţi – avancronică

0
85

În etapa a 12-a a Superligii, Universitatea Craiova joacă în deplasare cu Oţelul Galaţi, azi, de la ora 21.30. Moldovenii lui Dorinel sunt neînvinşi în cele 11 meciuri, deşi au un buget redus, printre cele mai mici din campionat, dar antrenorul, aflat de 4 ani în funcţie, are mână liberă şi aceasta este una forte, atât la figurat, cât şi la propriu, aşa cum s-a observat şi recent. Diferenţa de valoare este evidentă în favoarea Craiovei, dar pentru a fi pusă pe tabelă este nevoie de angajament la nivelul gazdelor, care sunt obişnuite să “moară pe teren”. De altfel, şi în prefaţa partidei, Dorinel a subliniat că aşteaptă agresivitate, organizare şi disciplină tactică de la jucătorii lui.

“Fiecare joc este important, fiecare joc este foarte greu, în fiecare joc sunt puncte puse la bătaie. Pentru puncte trebuie să facem totul posibil pentru a le obţine. Mai ales pe teren propriu. Sigur, avem în faţă un adversar care şi-a propus câştigarea campionatului. Pe noi ne interesează efectiv cele 90 de minute în care vreau să văd o echipă foarte agresivă, foarte organizată, foarte disciplinată din punct de vedere tactic, pentru că adversarul nostru de sâmbătă este un adversar puternic cu jucători valoroşi individuali, cu un jucător în mare formă, mă refer la Mitriţă, sunt şi alţi jucători care pot face diferenţa. Dar, mă bazez pe suportul publicului, mă bazez pe organizarea foarte bună a noastră şi dorinţa de a câştiga, dorinţa de a rămâne pe poziţiile în care suntem de la începutul campionatului. Eu cred că echipa noastră este mult mai valoroasă decât sezonul trecut aşa că mă gândesc numai la ceea ce să discut cu băieţii ca randamentul lor să fie cât mai ridicat“ a spus Dorinel.

La centru va fi Istvan Kovacs, probabil cel mai convenabil arbitru pentru Universitatea Craiova în ultimul deceniu.

Costel Gâlcă este departe de a fi convins la Craiova, fiind sub nivelul aşteptărilor şi mult sub nivelul salariului de 600.000 de euro pe an. El nu va putea conta pe Paradela, Mekvabishvili şi Koljic, accidentaţi.

„Cunoaştem Oţelul Galaţi, echipă cu intenstitate, care în toate meciurile au fost cel puţin la nivelul adversarilor şi şi-a impus jocul, au fost aproape să câştige şi în Giuleşti. Câştigă mult pe mingea a doua şi vin cu multe centrări în careu. Trebuie să fim compacţi, să nu lăsăm spaţii, să stăm foarte bine tactic, să fim la nivelul lor de agresivitate în joc, sper să verticalizăm cât mai repede, să ajungem la poarta lor rapid, să avem cât mai multe ocazii de gol şi să le finalizăm” a declarat Costel Gâlcă.

Prefaţa LPF:

“Gălăţenii sunt fără înfrângere pe teren propriu în meciurile de clasament disputate în 2024 (nu este inclus barajul cu U Cluj), interval în care au înregistrat acasă opt succese şi cinci rezultate de egalitate. 7.108 spectatori / meci este media înregistrată de gălăţeni pe teren propriu în ediţia curentă, locul şase la acest capitol. Două victorii (2-0 cu CFR Cluj, 2-1 cu Sepsi OSK), două remize şi două partide pierdute este palmaresul craiovenilor pe teren advers în campionatul curent.

În ediţia precedentă, cele două echipe s-au întâlnit doar în sezonul regulat, când oltenii au luat patru puncte dintre cele şase puse în joc, 0-0 pe teren propriu şi 3-1 în deplasare (marcatori Alexandru Pop / Alexandru Mitriţă – triplă).

Un duel foarte interesant se anunţă şi la nivelul băncilor tehnice, cel dintre Dorinel Munteanu şi Constantin Gâlcă, foşti colegi la naţională în ,,Generaţia de Aur”, când au participat împreună la patru turnee finale, CM 1994, 1998 şi CE 1996, 2000. Din postura de antrenori, aceştia au mai fost adversari în SuperLigă doar o singură dată, pe 12 aprilie 2015, în Astra – FCSB 0-0.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *