Cărţi funciare pentru peste 13.000 de locuitori din şapte localităţi doljene

0
3020

 Începând de astăzi, 23 septembrie,  proprietarii din şapte comune din Dolj vor avea eliberate peste 13.000 de cărți funciare noi pentru imobile , prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF).

Conform precizărilor Oficiului de Cadastru Dolj, cele 13.272 de noi cărți funciare au fost deschise pentru comunele: Cârna – 854 de imobile, Cerăt – 8.496 de imobile, Gogoșu – 619 de imobile, Grecești – 953 de imobile, Murgași – 1.158 de imobile, Perișor – 866 de imobile și Rojiște – 326 de imobile. Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților au vizat o suprafață totală de 6.098 de hectare și au fost finanțate din veniturile proprii ale ANCPI și din fonduri europene (comuna Cerăt). Noile cărți funciare au fost predate primarilor celor şapte UAT-uri de către directorul OCPI Dolj, Alin Victor Dumitrescu. În prezent, din totalul de 111 UAT-uri din județul Dolj, șaisprezece sunt cadastrate în proporție de sută la sută.

Pentru comunele Drănic, Goicea, Mischii, Brădești, înregistrarea  sistematică a proprietăților a fost realizată din fondurile proprii ale ANCPI. Comunele Amărăștii de Jos, Almăj, Bistreț, Cerăt, Coțofenii din Dos, Pielești, Dioști, Giurgița, Leu, Maglavit, Moțăței și Rast au fost cadastrate din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR) și Programul Operațional Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare 2021-2027 (PoCIDIF). În județul Dolj, sunt în derulare 152 de contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *