Vă invităm la ”Galeria Deschisă” – o expoziție de artă captivantă semnată de Maria Alexandru Popescu și Mihail Trifan

0
61

La sfârșitul săptămânii trecute, Asociația Macedonenilor din România împreună cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, filiala Craiova au organizat la Galeria Arta 2 cea de-a doua expoziție semnată de talentata Maria Alexandra Popescu (etnic macedonean, n.r.), intitulată sugestiv ”Galeria deschisă”. Expoziția a impresionat prin originalitatea conceptului și lucrărilor prezentate, reușind să creeze o conexiune profundă între artistă și public. Colaborarea cu renumitul artist craiovean Mihail Trifan a adus un plus de valoare și diversitate expoziției, oferind o perspectivă unică asupra artei contemporane.

Maria Alexandru Popescu, cunoscută pentru viziunea sa artistică inovatoare, a reușit din nou să atragă atenția prin lucrările sale expresive, de cealaltă parte, Mihail Trifan, un artist recunoscut în peisajul cultural local, a contribuit cu creațiile sale remarcabile, aducând o notă de profunzime.

Tânăra artistă a realizat și de această data o expoziție complexă, introducând în lucrările sale de pictură mileuri, viniluri. Expoziția a fost cadoul pe care și l-a dorit pentru ziua sa de naștere, la împlinirea vârstei de 18 ani.

Pasiunea pentru artă şi-a descoperit-o de la vârsta de numai trei ani, când a început cursurile de desen sub îndrumarea profesoarei Ioana Flueraşu, urmate apoi, timp de 14 ani, de cursuri la Palatul Copiilor din Craiova. S-a pregătit și continuă perfecționarea cu renumiții profesori Valentin Boboc, Lucian Irimescu, cât și cu cu Rece Alfred, profesor coordonator la Școala Populară de Arte și Meserii „Cornetti”. În paralel, în ultimii ani a urmat pregătirea în domeniul artei și în capitală, dar și în străinătate.

Expoziția a fost un real succes, atrăgând un public numeros și divers: de la reprezentanți ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Craiova, la profesorii care au avut un rol esențial în parcursul artistic al Mariei, prieteni apropiați, membri ai presei locale și ai Asociației Macedonenilor din România.

”Numele expoziției este ”Galeria deschisă” deoarece va rămâne în continuare aici și pentru noaptea Galeriilor, fapt care mă onorează. Expoziția de față are la bază un concept de artă abstractă, asamblaj. Eu am lucrat mai mult tablouri, domnul Trifan a lucrat mai mult asamblaj. Pe mine m-a inspirat foarte mult Victor Brauner (pictor, sculptor și poet care a „cochetat” inițial și cu curentul artistic Dada, n.r.), invitația și afișul le-am realizat tot inspirată de lucrările sale. Găsesc foarte interesante poveștile din spatele lucrărilor domnului Trifan, dumnealui este o inspirație pentru mine. Este un profesor foarte bun și mă bucur că am avut această șansă să facem împreună o expoziție. Prima expoziție, Blanc, a fost formată din foarte multe lucrări realizate pentru portofoliul pentru facultate. M-am decis între timp să urmez Istoria Artei, după care voi merge și spre design vestimentar”, a spus Maria Alexandra Popescu.

Mihail Trifan a realizat nenumărate expoziții atât în țară, cât și în străinătate, a devenit figură iconică a mai multor generații de artiști, pe care i-a avut avut elevi la Liceul de Artă din Craiova, unde a fost profesor de la absolvirea Universității de Arte București și până la pensionare, reprezentând ”fervoarea inepuizabilă a experimentului cu materia picturală”.

Acest eveniment este încă o confirmare a angajamentului Asociației Macedonenilor din România și al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Craiova, de a sprijini arta locală și de a aduce în fața publicului creații care inspiră și provoacă la reflecție.

Felicitări celor doi artiști!

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *