Costel Gâlcă: “La Iaşi trebuie să avem un joc mai consistent”

0
455

În etapa a 9-a a Superligii, Universitatea Craiova joacă în deplasare cu Poli Iaşi, duminică, de la ora 18,15, iar ultimii sosiţi în lotul oltenilor, Lukic şi Cicâldău, nu vor face parte din lot pentru acest joc. Costel Gâlcă era pesimist în privinţa şanselor de a-l readuce pe Alexandru Cicâldău la Universitatea Craiova, fiind plăcut surprins de reuşita celor din conducerea clubului. Antrenorul Ştiinţei consideră că mijlocaşul de 27 de ani poate aduce îmbunătăţiri semnificative jocului echipei şi îl aşteaptă să-şi intre în ritm cât mai curând. Oltenii întâlnesc o echipă preluată de un antrenor care cunoaşte foarte bine lotul Ştiinţei, Emil Săndoi, instalat săptămâna aceasta în Copou.

„Va fi un meci foarte greu, având în vedere că ei vin după o înfrângere severă la Sibiu şi au schimbat antrenorul, aşa că şi noi va trebui să fim mult mai consistenţi în joc, să marcăm mai mult, pentru că în ultimul meci ne-am creat ocazii şi nu am putut lua cele 3 puncte. Iaşiul cu Emil Săndoi va arăta altfel, vor fi mai pragmatici, dar va trebui să facem un meci bun şi să concretizăm ocaziile. Au venit jucători importanţi şi sperăm să ne ajute, să intre cât mai repede în ritmul meciurilor, pentru că avem obiective mari. Nu mai credeam că vine Cicâldău, am şi spus că e departe de noi, dar cei care au lucrat la transferul lui au făcut-o foarte bine şi sunt mulţumit că a venit şi sper să intre în ritm cât mai repede. E un jucător important, a mai fost aici, poate da mult la centru, poate schimba mult în bine echipa, a plecat la o echipă importantă şi o poate face iar. În pauza aceasta am avut jucători la echipele naţionale, ne bucurăm că sunt convocaţi, deşi mi-aş fi dorit să-i am cât mai repede cu mine, să omogenizăm echipa. Unii au venit bucuroşi, alţii mai puţin, pentru că au jucat mai puţin. E un lucru pozitiv pentru Mitriţă, pentru club, dacă Mircea Lucescu a vorbit aşa despre el. Trebuie să convingem prin meciuri bune şi constanţă, să se vadă în teren calitatea jucătorilor care au venit. De aceea am venit, să luăm titlul, jucătorii îşi doresc asta, dar trebuie să arătăm din ce în ce mai bine. Trebuie să facem un pas în faţă, fiindcă am luat numai un punct din ultimele două meciuri şi nu am avut un joc foarte bun. O să am dubii la alegerea echipei de start, noii veniţi nu vor juca la Iaşi, Jovo Lukic nu are permisul. Nu pot să spun dacă este cel mai bun lot din ultimii ani, dar noi trebuie să arătăm că ne batem la titlu. Jucătorii importanţi sunt cei care vin de pe bancă şi pun presiune pe aşa-zişii titulari, să creştem nivelul de joc în toate aspectele” a declarat Costel Gâlcă.

După prima convocarea primită la echipa naţională, portarul Laurenţiu Popescu speră să rămână în vederile lui Mircea Lucescu şi speră să-l convingă prin prestaţiile sale şi rezultatele Universităţii Craiova.

„O să fie greu, fiindcă Iaşiul joacă mult mai bine acasă, a schimbat antrenorul şi ne cunoaşte foarte bine. A fost o surpriză convocarea la naţională, a fost o experienţă frumoasă, mi-am îndeplinit un vis, am un plus de încredere, dar acum a trecut şi vreau să mă concentrez la campionat. Sper să continui şi să merg în continuare la echipa naţională. Ne dorim foarte mult să câştigăm titlul, suntem foarte mulţi jucători în lot, suntem pregătiţi, concurenţa este pozitivă” a spus Laurenţiu Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *