A început şcoala, în Dolj aproape 92.000 de copii sărbătorind evenimentul

0
512

Ziua de 09 septembrie 2024 este cea în care elevii, alături de părinţii lor şi de cadrele didactice, au reînceput cursurile noului an de învăţământ preuniversitar. Emoţii peste tot, festivităţi de deschidere care mai de care mai frumoase, fiecare cu simbolistica sa. În Dolj, aproape 92.000 de copii , din toate ciclurile de învăţământ au început cursurile, peste 15.000 dintre aceştia fiind preşcolari. Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei a fost la manifestările organizate la Şcoala Gimnazială “Sf. Gheorghe” şi la Şcoala Gimnazială “Gheorghe Ţiţeica” din Craiova. Aceasta a reiterat implicarea totală a administraţiei publice locale în învăţământ, vorbind  de derularea unor proiecte europene, altele decât cele de până acum.

În toate şcolile din Dolj, ziua de 09 septembrie a fost una de sărbătoare. Copiii, unii dintre ei trecând pentru prima oară prin porţile şcolilor, însoţiţi de părinţi , bunici, alături de cadrele didactice au încercat emoţiile începutului de an şcolar. La Şcoala Gimnazială “Mircea Eliade” din Craiova, una de elită, deschiderea oficială a fost ceva simplu, dar sugestiv. “Bun venit tuturor şi mult succes în anul şcolar care tocmai începe. Este nevoie de rigoare , de aceea ne dorim ca orarul să fie bine respectat. Programul acestui an este foarte bine structurat. De asemenea, avem nevoie de înţelegere, din partea părinţilor, deoarece, până la finalizarea noului corp de clădire şi a sălii de sport, care sperăm să fie cât mai repede, se va lucra şi în schimburi. Dar, avem susprize, pentru acest debut de an şcolar”, a precizat prof. Genoveva Ioana, director al Şcolii Gimnaziale “Mircea Eliade”. Care era surpriza … Ei bine, una plăcută: cei din clasa pregătitoare şi cei din cls. I au trecut pe sub o arcadă formată din elevii clasei a V-a, şi ei la început de ciclu de învăţământ.

Investiţiile în educaţie vor continua

Investiţiile derulate de Primăria Municipiului Craiova au fost, în ultimii ani, de peste 130 de milioane de euro, iar acestea vor continua. Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei a oficiat deschiderea anului şcolar, mai întâi,  la Şcoala Gimnazială “Sf. Gheorghe” , apoi la Şcoala Gimnazială “Gheorghe Ţiţeica”, ambele de elită, ambele din Craiova. “În această dimineaţă, am fost la Şcoala Gimnazială “Sf. Gheorghe”, unde elevii vor învăţa în condiţii optime, după ce s-au reabilitat termic şi energetic imobilele, iar meritul este al d-nei prof. Alina Dumitru, al corpului profesoral, al copiilor şi al părinţilor . Este o şcoală de tradiţie, care a trecut prin mai multe transformări. Acelaşi lucru se va întâmpla şi la Şcoala Gimnazială “Gheorghe Ţiţeica”, unde, în această vară, s-a inaugurat sala de sport. în ultimii ani, municipalitatea a investit peste 130 de milioane de euro în dezvoltarea învăţământului, două milioane la “Ţiţeica”. Îmi spunea d-na Atia Fodor, director al Şcolii Gimnaziale “Gheorghe Ţiţeica”, pe care o felicit pentru rezultatele obţinute aici, alături de copii, părinţi şi profesori, că ar mai fi nevoie şe de o reabilitare energetică şi termică. Ei bine, şcoala va beneficia de un astfel de proiect, din fonduri europene, dar avem nevoie de înţelegere. S-ar putea ajunge la derularea procesului de învăţământ în mai multe schimburi, iar, poate, şi de o relocare. Oricum, încă o dată felicitări pentru rezultate şi mult succes în noul an şcolar  “, a precizat Lia Olguţa Vasilescu. La rândul său, prof. Aida Virginia Ionescu, inspector general – adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, a menţionat : “Cu toţii ne deschidem braţele şi sufletul să-i primim pe copii, să le dăm încredere. Şcoala nu este o barieră a minţii şi a sufletului, ci un joc. Atât la “Sf. Gheorghe” , cât şi la “Gh. Ţiţeica” rezultatele nu puteau veni fără parteneriatul copii – familie – corp profesoral – autorităţile administraţiei publice locale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *