Bosniacul Jovo Lukic a semnat cu “U” Craiova

0
231

Atacantul bosniac Jovo Lukic a fost achiziţionat de Universitatea Craiova de la campioana Bosniei Herţegovina, Borac Banja Luka, suma transferului fiind de 400.000 de euro plus bonusuri. Vârful de 25 de ani şi 1,90 metri se află deja de sâmbătă în Bănie, unde a efectuat vizita medicală şi va semna un contract pe patru ani cu opţiune de prelungire pe încă un sezon, el urmând să fie prezentat în curând.

Evaluat la 500.000 de euro pe transfermarkt, Jovo Lukic se afla în ultimul an de contract cu Borac Banja Luka, echipă calificată în grupele Conference League. În acest sezon, Jovo Lukic are 3 goluri în 9 meciuri pentru Borac, unul în preliminariile Champions League, contra albanezilor de la Egnatia. Lukic va avea în primul an un salariu de 10.000 de euro pe lună, care va creşte în următoarele sezoane, contractul stipulând şi importante prime de victorie şi prime de obiectiv.

Sfătuit de agentul său, Lukic a refuzat iniţial Universitatea Craiova, dar Borac i-a dat ultimatum şi nu l-a trecut pe lista UEFA pentru grupele Conference League

Campioana Bosniei, Borac Banja Luka, nu l-a mai trecut pe Jovo Lukic pe lista UEFA pentru grupele Conference League, după ce s-a înţeles cu Universitatea Craiova pentru acest transfer. Presa din Bosnia scrie că, deşi Universitatea Craiova şi Borac Banja Luka se înţeleseseră asupra transferului, Jovo Lukic a refuzat iniţial să semneze pentru echipa din Bănie, la sfatul agentului său. Numai că Borac Banja Luka i-a dat un ultimatum jucătorului care se afla în ultimul an de contract: ori pleacă la Universitatea Craiova, ori stă pe banca de rezerve, aceasta fiind o oportunitate pentru campioana Bosniei de a încasa o sumă de bani pentru atacantul de 25 de ani.

Jovo Lukic i-a fost adversar recent lui Răzvan Lucescu, în dubla din Champions League dintre Borac şi PAOK, adjudecată de eleni. Borac tocmai i-a achiziţionat pe fostul fundaş central al Universităţii Craiova, Niko Datkovic, şi pe Boban Nikolov, fostul mijlocaş de la Viitorul.

La campioana Bosniei a ajuns în vara aceasta şi fundaşul central olandez Bart Meijers, care a evoluat la Petrolul Ploieşti.

Jovo Lukic a fost recomandat de fostul antrenor al Universităţii Craiova, bulgarul Ivaylo Petev, precum şi de Elvir Koljic. Antrenorul bulgar l-a şi debutat pe Jovo Lukic în naţionala Bosniei, pe vremea când era selecţionerul acesteia, în urmă cu 3 ani, într-un meci amical cu SUA, scor 0-1. Atunci, Lukic a evoluat 84 de minute, aceea rămânând singura prezenţă a atacantului în naţionala lui Edin Dzeko.

Jovo Lukic a mai fost coechipier cu al său compatriot, Elvir Koljic, la Krupa na Vrbasu, în acea vreme Lukic înlocuindu-l pe Koljic de obicei pe finalul partidelor. În total, în 4 sezoane şi 136 de meciuri la Borac, Lukic a marcat 38 de goluri şi a oferit 12 assist-uri. Pentru Krupa na Vrbasu a reuşit 12 goluri în 43 de meciuri. Jovo Lukic a mai evoluat, în prima parte a carierei, la Sloga Doboj (13 goluri în 43 de meciuri).

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *